
kanald.ro
Diverse
Cum poți pregăti acasă cea mai gustoasă pască fără aluat pentru Sărbătorile Pascale?
Pasca este un desert tradițional de Paște. Preparatul este gătit de gospodine în Joia Mare, iar, potrivit tradiției, aceasta reprezintă pâinea cea mai aleasă a anului. Cea mai răspândită formă pentru pască este cea rotundă, deoarece se crede că scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus au fost rotunde.
Pasca poate fi pregătită și fără aluat, pentru cei care sunt atenți la siluetă.
Citeste si: Paştele Ortodox 2021. Pricesne şi colinde pascale care se cântă la sărbătoarea Învierii Domnului
600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie
o lingură cacao, pentru decor – opţional
Pască de Paște fără aluat. Se încălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Ouăle se separă, iar gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine cu untul şi un praf de sare. Se folosește un mixer și este gata când se topeşte zahărul.
Se adaugă apoi brânza, smântâna, după care făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine totul, până scăpăm de cocoloaşe. Albuşurile se bat spumă, într-un vas separat, iar când s-au întărit suficient, acestea se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş.
Citeste si: Rugăciune Prima Zi de Paște 2021. Cea mai puternică rugăciune care ajută la iertarea păcatelor
Apoi adaugăm vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se pun stafidele.Compoziţia se Pască se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Aceasta se coace 45-50 de minute și se poate servi caldă sau rece, după preferinţă.
Vedeta de televiziune vă recomandă o rețetă de pască ușor de făcut, fără aluat, dar foarte gustoasă. Iuliana Tudor o prepară în fiecare an, în apropierea Paștelui.
750 grame brânză dulce (putem adăuga, opțional, și un pic de mascarpone)
250 grame stafide
5 ouă
10 linguri zahăr
200 ml smântână
2 linguri gris
250 grame praf de budincă de vanilie
70-100 grame unt topit și răcit
2 pliculețe zahăr vanilat
coajă de lămâie dată de răzătoare
1 pliculeț praf de copt
Albușurile de separă de gălbenușuri și se bat spumă. Brânza, zahărul, gălbenușurile, grisul, praful de budincă și aromele se amestecă la blender.
Se dizolvă praful de copt în puțină zeamă de lămâie și se adaugă în compoziție. La final, se pun stafidele și albușurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă compoziția, care trebuie să aibă consistentă cremoasă. Dacă e prea moale, se încorporează puțină făină. Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie.