WowNews logo WOWnews
Stories
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Diverse

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Ingrediente şi mod de preparare a celor mai gustoase sarmale.

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Află care este ingredientul principal pentru ca sarmalele să iasă delicioase.

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu 

Ingrediente:  4 kg de carne tocata de porc 500 g orez 2 kg ceapa 40 g piper 45 g sare o bucată de afumătură bulion frunze de varză murată cimbru foi de dafin.

Citeste si: Cum și-a prevestit sfârșitul gravida care a murit în explozia din Rahova. Mama tinerei a făcut dezvăluiri sfâșietoare: "Sună-mă să vezi dacă mă mai trezesc!"- kanald.ro

Citeste si: Postul Paştelui 2021. Top 25 reţete de post simple şi gustoase

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu[Sursa foto: Shutterstock]

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

Citeste si: Sarmale de post. 10 reţete de sărmăluţe fără carne pentru Postul Paştelui 2021

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion.

În oala de sarmale se pune o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.

"Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor", a spus Chef Scărlătescu.

Sarmalele  se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat, potrivit retetepractice.ro.

Citeste si: Reacția Adrianei Bahmuțeanu, după ce medicul Flavia Groșan a intrat în comă. Ce se întâmplă acum cu ea: “O profesionistă umilită.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul lui Ahmed, făcut zob! Veronica l-a desființat cu replici de neuitat: "Ce să fac eu cu tine? Ia mâna de pe mine". Concurentul din Casa Iubirii EXPLODEAZĂ după umilința publică: "Cum adică ce să faci cu mine?". REACȚIA lui te lasă fără cuvinte- radioimpuls.ro

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu[Sursa foto: Shutterstock]

Reţetă sarmale de post

Ingrediente:

1 varză, 100 g ceapă, 200 g roşii, 200 g orez, 1 ardei, 2 morcovi, ½ rădăcină de ţelină, 200 ml ulei, 250 ml suc de roşii, 250 ml borş, sare, piper.

Mod de preparare:

Opăreşti varza în apă fierbinte cu sare. După ce s-a înmuiat puţin, alegi foile întregi şi le tai nervurile.

Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Cureţi morcovii şi ţelina şi le tai fideluţă. Le pui peste ceapă împreună cu orezul, spălat în mai multe ape. Laşi să fiarbă până se umflă puţin orezul, după care dai deoparte şi ţii la răcorit. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le toci. Pui ardeiul tocat şi roşiile în umplutură şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Umpli foile de varză şi le împătureşti. Aşezi sarmalele  într-o cratiţă şi torni sucul de roşii şi borşul.
Dai vasul la cuptor până scade sosul.