
kanald.ro
Diverse
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Ingrediente şi mod de preparare a celor mai gustoase sarmale.
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Află care este ingredientul principal pentru ca sarmalele să iasă delicioase.
Ingrediente: 4 kg de carne tocata de porc 500 g orez 2 kg ceapa 40 g piper 45 g sare o bucată de afumătură bulion frunze de varză murată cimbru foi de dafin.
Citeste si: Postul Paştelui 2021. Top 25 reţete de post simple şi gustoase
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.
Citeste si: Sarmale de post. 10 reţete de sărmăluţe fără carne pentru Postul Paştelui 2021
Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion.
În oala de sarmale se pune o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.
"Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor", a spus Chef Scărlătescu.
Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat, potrivit retetepractice.ro.
Ingrediente:
1 varză, 100 g ceapă, 200 g roşii, 200 g orez, 1 ardei, 2 morcovi, ½ rădăcină de ţelină, 200 ml ulei, 250 ml suc de roşii, 250 ml borş, sare, piper.
Mod de preparare:
Opăreşti varza în apă fierbinte cu sare. După ce s-a înmuiat puţin, alegi foile întregi şi le tai nervurile.