Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Ingrediente şi mod de preparare a celor mai gustoase sarmale.

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Autor: Elena Popescu

In articol:

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Află care este ingredientul principal pentru ca sarmalele să iasă delicioase.

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu 

Ingrediente:  4 kg de carne tocata de porc 500 g orez 2 kg ceapa 40 g piper 45 g sare o bucată de afumătură bulion frunze de varză murată cimbru foi de dafin.

Citeste si: Postul Paştelui 2021. Top 25 reţete de post simple şi gustoase

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu[Sursa foto: Shutterstock]

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Sarmale de post. 10 reţete de sărmăluţe fără carne pentru Postul Paştelui 2021

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion.

În oala de sarmale se pune o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.

"Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor", a spus Chef Scărlătescu.

Sarmalele  se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat, potrivit retetepractice.ro.

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu[Sursa foto: Shutterstock]

Reţetă sarmale de post

Ingrediente:

1 varză, 100 g ceapă, 200 g roşii, 200 g orez, 1 ardei, 2 morcovi, ½ rădăcină de ţelină, 200 ml ulei, 250 ml suc de roşii, 250 ml borş, sare, piper.

Mod de preparare:

Opăreşti varza în apă fierbinte cu sare. După ce s-a înmuiat puţin, alegi foile întregi şi le tai nervurile. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Cureţi morcovii şi ţelina şi le tai fideluţă. Le pui peste ceapă împreună cu orezul, spălat în mai multe ape. Laşi să fiarbă până se umflă puţin orezul, după care dai deoparte şi ţii la răcorit. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le toci. Pui ardeiul tocat şi roşiile în umplutură şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Umpli foile de varză şi le împătureşti. Aşezi sarmalele  într-o cratiţă şi torni sucul de roşii şi borşul. Dai vasul la cuptor până scade sosul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine sunt câștigătorii din toate sezoanele Chefi la cuțite

Celebra rețetă de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu

Chefi la cuțite 2021. Cine a câștigat cele mai multe ediții ale emisiunii culinare

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Toată România a fost şocată! S-a întâmplat în direct la Antena 1. Incident incredibil cu un reporter

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

BOMBĂ URIAȘĂ! Cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19 NU AU VOIE să DONEZE sânge

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies