WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu

Vedete

Celebra rețetă de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu

Care este faimoasa rețetă de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu, juratul Chefi la cuțite?

Cei care urmăresc emisiunea Chefi la cuțite cunosc faptul că chef Florin Dumitrescu gătește cele mai bune paste carbonara, lucru confirmat de colegul său, Cătălin Scărlătescu.

Celebra rețetă de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu

Juratul Chefi la cuțite, Florin Dumitrescu, a împărtășit fanilor săi celebra rețetă. Mai mult, acesta le-a spus secretele pentru cele mai bune paste carbonara din lume.

Citeste si: Corneliu Botgros, noi dezvăluiri cu privire la fosta căsnicie cu mama copilului său, Adriana Ochișanu! Artistul a dat tot din casă, fără ascunzișuri- kfetele.ro

Citeste si: Emanuel Neagu de la Survivor România a cucerit jurații Chefi la cuțite 2021 cu o rețetă inedită. „Am venit să arăt oamenilor de acasă că pot să fac orice”

Pentru preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300-400 grame bacon/kaiser afumat
  • un ou
  • 50-100 grame parmezan ras
  • o porție de spaghete fierte
  • ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Primul pas este să tăiați kaiserul sau baconul în bucăți subțiri, dreptunghiulare, în timp ce puneți la încins o tigaie cu puțin ulei de măsline. Spaghetele se fierb înainte, iar apa de la acestea se folosește pentru a da o textură aparte sosului.

Cât timp baconul se prăjește, amestecați un gălbenuș de ou cu o cantitate de 50-100 de parmezan ras, până ce obțineți consistența unei paste. După ce bucățile de carne s-au rumenit, turnați o ceașcă mică de apă în care au fiert pastele și lăsați pe foc până începe să scadă compoziția.

Citeste si: Povestea impresionantă a lui Avram Iancu de la Chefi la cuțite 2021. Cum a traversat înot Canalul Mânecii: „Au fost 18 ore de înot încontinuu”

Adăugați cantitatea dorită de spaghete, amestecați bine ingredientele și lăsați pe foc câteva secunde, înainte să adaugați pasta de ou cu parmezan. Amestecați până ce se omogenizează totul. Secretul este să obțineți un sos cremos și gustos. La final adăugați sare și piper după gust și câțiva stropi de ulei de măsline.

 

Rețeta de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu
Jurații Chefi la cuțite

Citeste si: Tania a recunoscut motivul pentru care nu o place pe Veronica! Noua concurentă din „Casa iubirii” i-a spus ADEVĂRUL pe față: „Nu știu dacă ne vom înțelege”- kanald.ro

Citeste si: Gestul facut de Alexandra Cuhuteac, fosta iubita a lui Cristian Botgros la aproape un an de la moartea Andreei Cuciuc: "I-ai facut cel mai frumos cadou!"- radioimpuls.ro

Recomandările lui Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu a explicat elementele de bază, pentru ca rețeta de paste carbonara să iasă senzațională tuturor celor care doresc să pregăteasca acest fel de mâncare.  „Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino.

Citeste si: Dieta minune a lui Cătălin Scărlătescu cu ajutorul căreia a „topit” 50 de kilograme: „Pot să mă leg la șireturi fără probleme”

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lasați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon.  Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Se mănâncă fierbinți”, a spus chef Florin Dumitrescu.