
kanald.ro
Vedete
Care este faimoasa rețetă de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu, juratul Chefi la cuțite?
Cei care urmăresc emisiunea Chefi la cuțite cunosc faptul că chef Florin Dumitrescu gătește cele mai bune paste carbonara, lucru confirmat de colegul său, Cătălin Scărlătescu.
Juratul Chefi la cuțite, Florin Dumitrescu, a împărtășit fanilor săi celebra rețetă. Mai mult, acesta le-a spus secretele pentru cele mai bune paste carbonara din lume.
Pentru preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Primul pas este să tăiați kaiserul sau baconul în bucăți subțiri, dreptunghiulare, în timp ce puneți la încins o tigaie cu puțin ulei de măsline. Spaghetele se fierb înainte, iar apa de la acestea se folosește pentru a da o textură aparte sosului.
Cât timp baconul se prăjește, amestecați un gălbenuș de ou cu o cantitate de 50-100 de parmezan ras, până ce obțineți consistența unei paste. După ce bucățile de carne s-au rumenit, turnați o ceașcă mică de apă în care au fiert pastele și lăsați pe foc până începe să scadă compoziția.
Adăugați cantitatea dorită de spaghete, amestecați bine ingredientele și lăsați pe foc câteva secunde, înainte să adaugați pasta de ou cu parmezan. Amestecați până ce se omogenizează totul. Secretul este să obțineți un sos cremos și gustos. La final adăugați sare și piper după gust și câțiva stropi de ulei de măsline.
Chef Florin Dumitrescu a explicat elementele de bază, pentru ca rețeta de paste carbonara să iasă senzațională tuturor celor care doresc să pregăteasca acest fel de mâncare. „Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino.
Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lasați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon. Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Se mănâncă fierbinți”, a spus chef Florin Dumitrescu.