Anna Lesko

Diverse

Rețeta de tort Tropikanka. Ce secrete are Anna Lesko pentru celebrul desert

Cu ce deserturi își încântă Anna Lesko băiețelul ?

Anna Lesko este o cântăreață apreciată în România și o mamă iubitoare. Interpreta obișnuiește să-și împărtășească toate secretele culinare cu fanii săi, fiind o gospodină desăvârșită.

Rețeta de tort Tropikanka a Annei Lesko 

Anna Lesko iubește să gătească preparate inedite și este expertă la mâncăruri tradiționale. Ea pregătește pentru fiul ei toate bunătățile pe care le descoperă. Un desert apreciat de micuț este tortul Tropikanka, un dulce spectaculos și gustos.  

Citeste si: Durere de nedescris pentru Adrian Cuculis! Bunica avocatului s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani- kfetele.ro

Citeste si: Rețeta de cozonaci a Annei Lesko. Artista le-a arătat fanilor cum pregătește desertul de Crăciun pas cu pas VIDEO

Citeste si: Cum se vor acorda bursele elevilor în noul an școlar. Cine sunt elevii care rămân fără burse- kanald.ro

Cum se prepară tortul Tropikanka

Ingredinte pentru aluat

  • 1 cană cu apă călduță
  • 1 cană cu făină
  • 100 grame de unt
  • 4 ouă
  • puțină sare

Ingredinte pentru cremă

  • 2 ouă
  • 150 grame de zahăr
  • 5 linguri mari de amidon
  • 350 ml de lapte
  • 300 grame de unt la temperatura camerei
  • un plic de zahăr vanilat
  • fructe după gust
  • zahăr pudră, pentru decor

Anna Lesko [Sursa foto: Instagram]

Modul de preparare al tortului Tropikanka 

Pentru blat.

Se pune apa într-o oală, iar untul și sarea se adaugă după ce apa începe să clocotească. După ce s-a topit untul, punem făină puțin câte puțin până se omogenizează. Se ia de pe foc, lăsăm un pic la răcit și adăugăm câte un ou amestecând în continuare până omogenizăm toate ouăle. În tava pentru blatul tortului se pune o foaie de copt și se toarnă compoziția obținută. Apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grad. Blatul trebuie verificat până când are un aspect rumenit. Se scoate din cuptor și se lasă un pic la răcit. Între timp facem crema pentru tort.

Citeste si: Reţete de drob pentru vegetarieni. Alternativa pentru cei care nu consumă carne de Paşte

Citeste si: Durere de nedescris pentru Adrian Cuculis! Bunica avocatului s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Ce i-a spus Veronica lui Ahmed i-a frânt inima în fața tuturor. A încercat să zâmbească forțat, dar toți au văzut durerea din ochii lui. Concurentul din Casa Iubirii NU credea că e în stare de așa ceva. A făcut asta fără regrete- radioimpuls.ro

Pentru cremă. Se pun ouăle, zahărul și amidonul într-o oală și se amestecă foarte bine. Adăugăm laptele ușor încălzit și zahărul vanilat în timp ce amestecăm foarte bine. Compoziția se pune pe foc mediu, până la îngroșare. Când s-a îngroșat, se ia de pe foc și amestecăm în cremă pentru a se răci mai repede. Untul topit la temperatura camerei se pune într-un vas adânc și îl batem cu mixerul la viteză maximă. Peste unt se pune crema ușor călduță și continuăm să omogenizăm cu mixerul.

Blatul se taie în două felii, iar peste primul blat se pune jumătate de crema obținută și fructele preferate. Venim cu cea de-a doua felie de blat pe care o presăm puțin și punem crema rămasă. Peste cremă se pun fructele preferate și se pudrează cu zahăr pudră. Vă dorim poftă bună!