
kanald.ro
Diverse
Rețetă de zmeurată. Cum să prepari în casă cea mai delicioasă băutură din zmeură.
Rețetă de zmeurată. Cum să pregătești la tine acasă cea mai bună băutură din zmeură, simplu şi din ingrediente naturale.
Zmeurata de casă este un lichior și nu trebuie să fie mai tare de 30-40 de grade. După rețeta de zmeurată de casă, se pot prepara băuturi similare din altfel de fructe cum ar fi: cireșe, căpșuni, afine, mure, vişine, cu zahăr sau miere de albine.
Citeste si: Rețetă de vișinată. Cum să pregătești la tine acasă cea mai bună băutură din vișine
2 kg de zmeură
1 kg de zahăr tos
2 l de vodkă de 40 de grade.
Zmeura se spală cu grijă, să nu se strivească și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.
Într-un recipient curat, uscat și încăpător, se pun alternativ, straturi de zmeură și straturi de zahăr, ultimul fiind de zahăr.
Citeste si: Cum să scapi de mahmureală dacă ai petrecut toată noaptea
Timp de 6-7 zile se lasă recipientul cu zmeurata într-un loc răcoros și umbros. Zi de zi se agită conținutul recipientului, pentru ca zmeura să lase toată zeama și să se topească zahărul.
După intervalul de timp recomandat, când zahărul s-a topit în totalitate, se strecoară siropul printr-o strecurătoare prevăzută cu tifon.
În siropul recuperat se adaugă alcoolul, se amestecă și se mai lasă astfel, tot într-un loc răcoros și umbros, timp de încă o săptămână, după care se strecoară din nou prin tifon și se toarnă în sticle de 500 ml și se dă la macerat, la rece, pentru cel puțin o lună.
Se servește rece, cu gheață.
Sursa: bucataras.ro