
kanald.ro
Stiri
„Astazi o sa facem cu pulpa de rata confiata. Cum ai facut rata? Rata se confiaza zile intregi in untura proprie si pentru gatit se intra cel putin 10-15 minute la cuptor pentru rumenire.”, ne-a marturisit Chef Mihai.
Desigur ca in locul ratei se poate alege orice carne bine facuta si suculenta. Aici depinde doar de gusturile fiecaruia. Iata cum se pregateste garnitura pentru acest fel principal, al carui ingredient cheie este : clatita!
„-Este un aluat cat se poate de simplu cu lapte, fiana, ou, putin unt. O vom taia tagliatelle.”
Pe langa clatita taiata se mai adauga si cateva legume, dupa gust, care se trag in unt cu putina sare.
„-Avem niste pastai de fasole verde, baby carrots, putiene rosii si 2-3 de varza de Bruxelles.”
Apoi peste legumele din tigaie se adauga tagliatelele facute din clatita si timp de un minut se lasa impreuna pe foc.
Dupa ce gusturile se intrepatrund, garnitura este numai buna pentru „a monta” farfuria
„-Punem mai intai clatita. O sa luam pulpa de rata si o punem frumos aici.”