Rețetă desert de cornulețe fragede cu smântână și unt

Cornulețe sunt un desert fin, potrivit pentru orice ocazie. Dacă îți dorești să impresionezi invitații la masă, încearcă rețeta propusă de noi și pregătește și tu cele mai fragede și gustoase cornulețe.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Cornulețe fragede cu smântână și unt
Cornulețe fragede cu smântână și unt


In articol:

Un desert simplu și rapid de făcut este ideal pentru o masă în familie.Cornulețele pot fi preparatul perfect atunci când nu ai foarte mult timp pe care să-l dedici gătitului. Îți propunem astăzi o rețetă care îi poate impresiona și pe cei mai pretențioși meseni.

Cornulețe cu unt și smântână. Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250g unt cu grăsime minim 80%
  • 250g smântână cu grăsime 25%
  • 600g făină alba 000
  • 50g zahăr pudră
  • 1plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasă de lămâie
  •  

Pentru umplutură:

  • gem de prune amestecat cu nucă măcinată
  • rahat tăiat bucatele

Mai aveți nevoie de zahăr pudră pentru „tăvălit” cornulețele.

Citeste si: Mutare istorică pe axa Antena 1 - Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis” - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Rețetă de pilaf (orez) sârbesc. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Citeste si: Rețetă de plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci. Poți să pui și stafide

Citeste si: Rețeta străveche din Delta Dunării. Cum prepari cea mai bună saramură de pește

Modul de preparare

Aluatul pentru cornulețe este foarte simplu de făcut, pentru că nu este pretențios. Într-un vas adânc se pune făina și se amestecă bine cu sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Se adaugă untul rece, tăiat cubulețe. Cu ajutorul unei furculițe se mărunțește untul în făină până obtinem acel aspect nisipos. Smântâna se adaugă la final. Apoi se frământă aluatul cu mâna până devine ușor elastic.

Pentru a obtine un aluat fraged, se  frământa cât mai repede și mai puțin aluatul, doar cât toate ingredientele să fie perfect omogenizate. Apoi, compoziția se acoperă cu o folie și ținută la frigider pentru o oră.

După ce aluatul este scos de la frigider, se întinde pe o suprafață plată , iar mai apoi se taie triunghiuri mici. Pe fiecare bucățică se așează compoziția(gemul), iar apoi se rulează. Cornulețele se coc în cuptorul încins la 180 de grade, timp de 20 de minute. Odată scoase din cuptor, cornulețele pot fi tăvălite prin zahăr pudră, după gust. Poftă bună!

 

 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul cu care Raluca l-ar fi înșelat pe Pepe!

Se dau 800 de lei de la stat. Cine va primi banii iarna asta? Guvernul va decide

Victor Ciutacu, obligat să plece de la RTV: „N-am de gând să fac aici reality show cu viața”. Detalii de ultimă oră

Adi de la Vâlcea și-a făcut praf Mercedesul de 50.000 euro! Cântărețul a suferit un accident și a scăpat nevătămat doar printr-o minune

România, aproape de 100 de mii de persoane infectate cu coronavirus. Peste 4.000 de români au murit din cauza COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies