
kanald.ro
Diverse
Iată cea mai simplă și ușor de pregătit rețetă de plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci! Într-o oră și 50 de minute este gata!
Plăcinta turantă cu brânză dulce, de vaci, este un preparat ce nu poate lipsi de pe mesele românilor. Motiv pentru care vă prezentam cea mai simplă rețetă, se prepara ușor și rapid. Acest tip de plăcintă este gata în o oră și 50 de minute, prepararea ei fiind de o dificultate medie.
Pachetul de unt se amestecă cu cele 12 gălbenușuri, se adaugă apoi zaharul, brânza de vaci, vanilia și făina. Compoziția trebuie amestecată bine. Se adaugă ulterior praful de copt, amestecat cu zeama de lamaie și albușurile bine bătute până s-au făcut spuma. La final, adăugăm în compoziție stafidele si coaja rasă de la cele două portocale.
Citeste si: Ce cadouri a primit Dorian Popa de la Abi Talent și de la Selly?
Ultimul pas este să îmbrăcăm tava cu hârtie de cop, răsturnăm compoziția bine amestecată și potrivim cuptorul la un foc mediu, pentru 50 de minute. Dacă vrem să verificăm în ce stadiu este coacerea, putem încerca cu scobitoarea aluatul din tavă.
Egiptenii antici au creat primul exemplu pentru ceea ce știm astăzi că este plăcinta. Mai