WowNews logo WOWnews
Stories
Plăcintă turnată cu brânză dulce

Diverse

Rețetă de plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci. Poți să pui și stafide

Iată cea mai simplă și ușor de pregătit rețetă de plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci! Într-o oră și 50 de minute este gata!

Plăcintă turnată cu brânză dulce[Sursa foto: dulciurifeldefel.ro]

Citeste si: Substanța care ar fi ucis-o, de fapt, pe Andreea Cuciuc! Mama fetei aruncă bomba, la aproape un an de la moartea ei- kfetele.ro

Plăcinta turantă cu brânză dulce, de vaci, este un preparat ce nu poate lipsi de pe mesele românilor. Motiv pentru care vă prezentam cea mai simplă rețetă, se prepara ușor și rapid. Acest tip de plăcintă este gata în o oră și 50 de minute, prepararea ei fiind de o dificultate medie.

Citeste si: Gestul șocant al unui paznic de supermarket în plină pandemie! A adunat mai multe măști din coșul de gunoi pentru a le refolosi: „Le spăl...nu are nimic….”

Ingredientele necesare pentru plăcinta turnată cu brânză dulce

  • brânză grasă de vaci 1 kg
  • stafide înmuiate în coniac 100 grame
  • zahăr 12 linguri
  • ouă 12 buc.
  • unt 200 grame
  • vanilie 2 plicuri
  • un praf sare
  • făină 6 linguri
  • praf de copt 2 plicuri
  • coaja rasa de la 2 portocale

Modul de preparare

Pachetul de unt se amestecă cu cele 12 gălbenușuri, se adaugă apoi zaharul, brânza de vaci, vanilia și făina. Compoziția trebuie amestecată bine. Se adaugă ulterior praful de copt, amestecat cu zeama de lamaie și albușurile bine bătute până s-au făcut spuma. La final, adăugăm în compoziție stafidele si coaja rasă de la cele două portocale.

Citeste si: Cum te falimentează interlopii la barbut? Cele mai tari trucuri cu zaruri care i-au lăsat pe milionarii României fără milioane de euro

Citeste si: Ce cadouri a primit Dorian Popa de la Abi Talent și de la Selly?

Ultimul pas este să îmbrăcăm tava cu hârtie de cop, răsturnăm compoziția bine amestecată și potrivim cuptorul la un foc mediu, pentru 50 de minute. Dacă vrem să verificăm în ce stadiu este coacerea, putem încerca cu scobitoarea aluatul din tavă.

Când și unde a fost preparată prima plăcintă

Egiptenii antici au creat primul exemplu pentru ceea ce știm astăzi că este plăcinta. Mai

târziu, mai aproape de secolul cinci înainte de Hristos, se crede că grecii antici au inventat foietajul de plăcintă, așa cum se menționează în scrierile de la cea vreme. Ar fi fost posibilă chiar și existența meseriei de bucătar într-o patiserie încă din această eră.