
kanald.ro
Rețetă mucenici de post. Vezi cum se prepară cei mai gustoși mucenici moldovenești
Diverse
Rețetă mucenici de post. Vezi cum se prepară cei mai gustoși mucenici de post. Iată rețeta pentru cei mai gustoși mucenici moldovenești!
Sărbătoarea celor 40 de mucenici din Sevastia are loc pe 9 martie. Vezi cum se prepară cei mai gustoși mucenici de post. Iată rețeta pentru cei mai gustoși mucenici moldovenești!
500 g făină
250-300 ml apă
25 g drojdie
1/2 linguriţă de sare
3-4 linguri ulei
1 lingurita zahăr
Pentru garnitură
1 borcan de 340 g miere
nucă măcinată
Citește și: Rețetă mucenici moldovenești însiropați. Iată cum poți prepara cei mai buni mucenici
400 ml apă
5 linguri zahăr
esenţe după gust
Pentru aluat, amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr, una de făină și puțină apă caldă. Lasă drojdia să lucreze pentru 10 minute. Mai apoi, adaugă maiaua peste făină și pune sare, apă și ulei. Frământă totul până când aluatul începe să se desprindă de vas. Dacă aluatul e prea moale, mai adaugă apă caldă și puțin ulei.
Lasă aluatul la dospit pentru 25 de minute. După ce a dospit, împarte aluatul pentru mucenici în 12 bucăți. Împletește fiecare bucată de aluat sub formă de opt și așază mucenicii pe o tavă tapetată cu puțină făină. Coace mucenicii pentru 25 de minute sau până când se rumenesc suficient.
După ce ai copt mucenicii, este timpul pentru sirop. Unge mucenicii cu miere și presară nucă peste ei din belșug. Lasă mucenicii să se înmoaie, air mai apoi sunt numei buni de servit.
Rețetă mucenici de post. Vezi cum se prepară cei mai gustoși mucenici moldovenești
Citește și: Acatistul Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. Se citește pentru iertarea de păcate
Sărbătoarea celor 40 de Mucenici are loc pe 9 martie, conform calendarului creștin ortodox. În această zi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe cei 40 de mucenici care s-au jertfit pentru credința creștină în anul 320.
Sărbătoarea celor 40 de Mucenici se suprapune cu Moșii de primăvară, zi ce semnifică începutul anului agricol.