WowNews logo WOWnews
Stories
Reteta Tiramisu pentru Revelion
Reteta Tiramisu pentru Revelion

Diverse

Rețetă tiramisu: Cel mai delicios desert pentru masa de Revelion

Rețetă tiramisu: Iată cât de simplu poți face cel mai delicios desert pentru masa de Revelion!

Rețetă tiramisu: Acest desert se poate prepara extrem de ușor, dacă respecți pașii de mai jos.

Tiramisu este un desert tradițional italian. Acesta are la bază biscuiți savoiardi (biscuiți dulci cu o consistență friabilă și spongioasă, asemănatori cu pișcoturile) înmuiați în cafea și acoperiți cu o cremă, compusă din mascarpone, oua și zahăr, care în unele variante este aromatizată cu lichior.

Citeste si: Cristian Botgros, primele declarații despre fiica lui Igor Cuciuc, care a murit în fața lui: „Recent la balul ăsta, am fost și am dansat împreună.” - kfetele.ro

Rețetă simplă de Tiramisu pentru Revelion

Iată rețeta de Tiramisu pentru masa de Revelion!

Ingredientele pentru rețeta de Tiramisu

  • 4 ouă
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri de zahar
  • 300 g pișcoturi
  • 1 cana cafea rece usor îndulcită
  • 50 ml rom (sau orice lichior preferat)
  • 1 lingurita estenta de vanilie
  • Pudră de cacao

Reteta Tiramisu pentru Revelion

Reteta Tiramisu pentru Revelion

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Prăjituri Revelion 2023. Rețete simple și delicioase cu care să îți înveselești familia de Anul Nou

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea rețetei de tiramisu, scoateți mascaponele și ouăle din frigider, de preferat cu jumătate de oră înainte.

Într-un bol, separați gălbenușurile de albușuri. În gălbenușuri adăugați două lingurițe cu zahăr și bateți cu ajutorul mixerului până devin cremoase și se albesc. Adăugați mascarpone și amestecați până se omogenizează compoziția, nu uitați de praful de sare și o linguriță de esență de vanilie.

Separat, vă ocupați de albușuri, adăugați două lingurițe de zahăr și le bateți cu mixerul până se formează bezeaua. Acum a venit momentul să incorporați albușurile în crema formată din gălbenușuri.

Se adaugă bezeaua în cremă, amestecând cele două cu o spatulă și cu mișcări ample, pentru ca la final să aveți o compoziție aerată.

Reteta Tiramisu pentru Revelion

Reteta Tiramisu pentru Revelion

[Sursa foto: PixaBay]

Într-o tavă adâncă, înmuiați fiecare pișcot în cafeaua în care ați turnat romul sau lichiorul.

Apoi, în tava sau vasul în care pregătiți tiramisu puneți un rând de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi acoperiți cu cremă, din nou un rând de picoturi și continuați până terminați pișcoturile și crema. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, peste care pudrați cacao.

Puneți prăjitura la frigider câteva ore.

Reteta Tiramisu pentru Revelion

Reteta Tiramisu pentru Revelion

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Revelion 2023. De ce este bine să mănânci pește la trecerea dintre ani

În trecut tiramisu se mai numea supa ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: tiramisu sau în traducere din italiană ridică-mă!