WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă tort diplomat
Rețetă tort diplomat. Cum pregătește Jamila cel mai gustos tort cu fructe?

Diverse

Rețetă tort diplomat. Cum pregătește Jamila cel mai gustos tort cu fructe?

Cum se prepară tortul diplomat al Jamilei?

Rețeta de tort diplomat  este una dintre cele mai cerute și mai iubite rețete din România. Este desertul perfect pentru orice ocazie specială. Jamila a împărtășit cu fanii virtuali ce secrete are pentru tortul diplomat.  

Reteta de tort diplomat a Jamilei

Această reteta se realizează cu pișcoturi, dar se poate folosi si blat făcut în casă sau gata făcut din comerț. Se prepară cu o cremă pe bază de lapte, ouă și zahăr la care se adaugă gelatina și frișca batută.

În cremă se pun și fructe, de obicei portocale, kiwi și ananas din conservă, dar se pot folosi și altele în funcție de preferințe. 

Citeste si: Cum se vor acorda bursele elevilor în noul an școlar. Cine sunt elevii care rămân fără burse- kanald.ro

Citeste si: Cum să faci cele mai gustoase clătite. Recomandări de umplutură pentru clătite

Ingrediente

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 ml lapte
  • 400 g pișcoturi
  • 200 g zahăr
  • 20 g gelatină
  • 5 galbenușuri
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 2 linguri făină
  • 1 conservă ananas în suc propriu
  • 1 esența de lămâie.

Mod de preparare

În primul rând, gelatina trebuie hidratată. Se pune într-un bol peste care se pune apă caldă, amestecăm și o lăsăm să se întărească.

Citeste si: 10 reţete de Paşte pentru vegetarieni. Ce poţi să găteşti fără carne pentru masa de Paşte

Pentru cremă se pune zahărul într-o cratiță peste care se pun galbenurile, făina, esența de lamaie. Se amestecă totul ușor cu un tel până se omogenizează. Peste compoziție se pune lapte puțin câte puțin până se încorporează în totalitate. Crema trebuie să fie omogenă și fără cocoloașe. Se pune cratița pe foc, se fiebe la foc mic în timp ce amestecăm continuu.

Trebuie să avem grijă să nu se taie crema.

Când crema este gata, trebuie lăsată 10 minute la temperatura camerei, trebuie să fie caldă nu fierbinte pentru a fi omogenizată cu gelatina. Se adaugă gelatina peste cremă, iar cu telul se omogenizează până ce gelatina este topită în cremă. Dacă nu se topește toată gelatina, puteți pune crema pe foc până se topește cu totul.

Citeste si: Reţete delicioase de pască fără aluat

Se taie fructele cubulete și se pun într-un bol. Punem frișca lichidă într-un bol și se bate cu mixerul. Peste frișcă se pune cam jumătate din cremă, continuăm cu mixerul până este omogenizată. Punem și restul de cremă și mixăm în continuare până este încorporată complet.

Cu ajutorul sucului de la conserva de ananas vom însiropa pișcoturile pe care le punem într-o tavă de 24 sau 26 de cm. Montăm pișcoturile la baza și pe marginile tavi.

Pe patul de pișcoturi se pune un strat de crema peste care punem fructele tăiate. Repetăm același proces până terminăm toată crema și fructele.

Pe deasupra se poate decora cu jumătăți de felii de portocale si kiwi. Se pot pune și câteva cireșe pentru decor. Tortul se bagă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau dacă rezistați puteți să-l țineți peste noapte. După cele 6 ore tortul se scoate din frigider, se scot marginile tavei și se poate mânca din el.

Citeste si: Durere de nedescris pentru Adrian Cuculis! Bunica avocatului s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani- kfetele.ro

Citeste si: Ce i-a spus Veronica lui Ahmed i-a frânt inima în fața tuturor. A încercat să zâmbească forțat, dar toți au văzut durerea din ochii lui. Concurentul din Casa Iubirii NU credea că e în stare de așa ceva. A făcut asta fără regrete- radioimpuls.ro

Poftă bună!

Secretele unui tort diplomat

 

  • Înainte de a încorpora frișca în cremă este foarte important să o lăsați să se răcească la temperatura camerei. Daca este puțin călduță poate topi frișca și aceasta se va tăia.  
  • Nu amestecați mult sau la viteză mare atunci când încorporați frișca, ci doar cât să omogenizați bine totul.
  • Dacă sunteți începători, ar fi bine să folosiți o spatulă sau un tel pentru a încorpora frișca, pentru a reduce riscul ca aceasta să se taie.