Rețetă tort diplomat. Cum pregătește Jamila cel mai gustos tort cu fructe

Cum se prepară tortul diplomat al Jamilei?

Rețetă tort diplomat
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Rețeta de tort diplomat este una dintre cele mai cerute și mai iubite rețete din România. Este desertul perfect pentru orice ocazie specială. Jamila a împărtășit cu fanii virtuali ce secrete are pentru tortul diplomat.  

Reteta de tort diplomat a Jamilei

Această reteta se realizează cu pișcoturi, dar se poate folosi si blat făcut în casă sau gata făcut din comerț. Se prepară cu o cremă pe bază de lapte, ouă și zahăr la care se adaugă gelatina și frișca batută. În cremă se pun și fructe, de obicei portocale, kiwi și ananas din conservă, dar se pot folosi și altele în funcție de preferințe. 

Citeste si: Cum să faci cele mai gustoase clătite. Recomandări de umplutură pentru clătite

Ingrediente

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 ml lapte
  • 400 g pișcoturi
  • 200 g zahăr
  • 20 g gelatină
  • 5 galbenușuri
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 2 linguri făină
  • 1 conservă ananas în suc propriu
  • 1 esența de lămâie.

Mod de preparare

În primul rând, gelatina trebuie hidratată. Se pune într-un bol peste care se pune apă caldă, amestecăm și o lăsăm să se întărească.

Citeste si: 10 reţete de Paşte pentru vegetarieni. Ce poţi să găteşti fără carne pentru masa de Paşte

Pentru cremă se pune zahărul într-o cratiță peste care se pun galbenurile, făina, esența de lamaie.

Se amestecă totul ușor cu un tel până se omogenizează. Peste compoziție se pune lapte puțin câte puțin până se încorporează în totalitate. Crema trebuie să fie omogenă și fără cocoloașe. Se pune cratița pe foc, se fiebe la foc mic în timp ce amestecăm continuu. Trebuie să avem grijă să nu se taie crema.

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

Când crema este gata, trebuie lăsată 10 minute la temperatura camerei, trebuie să fie caldă nu fierbinte pentru a fi omogenizată cu gelatina. Se adaugă gelatina peste cremă, iar cu telul se omogenizează până ce gelatina este topită în cremă. Dacă nu se topește toată gelatina, puteți pune crema pe foc până se topește cu totul.

Citeste si: Reţete delicioase de pască fără aluat

Se taie fructele cubulete și se pun într-un bol. Punem frișca lichidă într-un bol și se bate cu mixerul. Peste frișcă se pune cam jumătate din cremă, continuăm cu mixerul până este omogenizată. Punem și restul de cremă și mixăm în continuare până este încorporată complet.

Cu ajutorul sucului de la conserva de ananas vom însiropa pișcoturile pe care le punem într-o tavă de 24 sau 26 de cm. Montăm pișcoturile la baza și pe marginile tavi. Pe patul de pișcoturi se pune un strat de crema peste care punem fructele tăiate. Repetăm același proces până terminăm toată crema și fructele.

Pe deasupra se poate decora cu jumătăți de felii de portocale si kiwi. Se pot pune și câteva cireșe pentru decor. Tortul se bagă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau dacă rezistați puteți să-l țineți peste noapte. După cele 6 ore tortul se scoate din frigider, se scot marginile tavei și se poate mânca din el.

Poftă bună!

Secretele unui tort diplomat

 

  • Înainte de a încorpora frișca în cremă este foarte important să o lăsați să se răcească la temperatura camerei. Daca este puțin călduță poate topi frișca și aceasta se va tăia.  
  • Nu amestecați mult sau la viteză mare atunci când încorporați frișca, ci doar cât să omogenizați bine totul.
  • Dacă sunteți începători, ar fi bine să folosiți o spatulă sau un tel pentru a încorpora frișca, pentru a reduce riscul ca aceasta să se taie.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Ștefan Ciuculescu de la Survivor România 2021. Portarul de la Rapid București luptă pentru supraviețuire în Dominicană

Irisha este concurentă la Survivor România. Fosta finalistă de la Bravo, ai stil! face ravagii în Republica Dominicană

Calendarul ortodox vineri, 14 mai 2021. Creștinii sărbătoresc sfântul cunoscut ca ocrotitor al marinarilor

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

Surpriza anului! Țiriac se însoară din nou! I-a dat deja inelul: viitoare soție este și ea super celebră

Istoria secretă. Adevărul despre bomba atomică a lui Nicolae Ceaușescu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies