WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta tradițională pentru tobă de casă. Care este secretul gospodinelor pentru cea mai bună tobă

Rețeta tradițională pentru tobă de casă. Care este secretul gospodinelor pentru cea mai bună tobă

Diverse

Rețeta tradițională pentru tobă de casă. Care este secretul gospodinelor pentru cea mai bună tobă

Deși se află pe masa fiecărui român de sărbători, puțin știu însă rețeta tradițională pentru toba de casă.

Toba se numără printre cele mai cunoscute și gustoase preparate românești, care se pregătesc în apropierea Crăciunului. Deși se află pe masa fiecărui român de sărbători, puțin știu însă rețeta tradițională pentru toba de casă. Iată care sunt secretele pentru cea mai gustoasă tobă, exact ca cea a bunicilor!

Rețeta tradițională pentru tobă

Vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare pentru toba de casă.

Urmărește pas cu pas sfaturile prezentate și vei obține cea mai bună tobă, perfectă pentru aperitivul de la masa de Crăciun.

Citeste si: Veronica este pe cale să încheie interacțiunea cu Ahmed! „Nu accept așa ceva!”. Aflați ce i-a făcut concurentul în ediția din „Casa iubirii” de luni, 20 octombrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Ingrediente

  • 1 cap întreg de porc
  •  rinichii
  •  inima
  •  câteva bucăţi şorici
  •  3 foi dafin
  •  2 lingurițe boabe de piper
  •  piper măcinat
  •  sare
  •  1 stomac de porc
  •  2 linguri oţet

Rețeta tradițională pentru tobă de casă. Care este secretul gospodinelor pentru cea mai bună tobă

Rețeta tradițională pentru tobă de casă. Care este secretul gospodinelor pentru cea mai bună tobă

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Mod de preparare

Prima dată, pârlește bine capul de porc, curăță-l și taie-l în bucăți.

Mai apoi, mărunțește și celelalte ingrediente. Pune totul într-un vas mare cu apă rece și oțet și lasă-l deoparte pentru 30 de minute. După ce ai scos organele din vas, mai trece-le o dată printr-un jet de apă rece.

Citește și: Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

Următorul pas este să pui toate ingredientele la fiert într-o oală mare, de aproximativ șapte litri.

Se lasă să dea în clocot, se ia spuma şi apoi se pun sarea, foile de dafin şi piperul boabe.

Fierbe totul timp de două ore și îndepărtează din când în când spuma formată cu ajutorul unei palete. Între timp, pune stomacul de porc în apă rece cu oțet. După ce toată carnea a fiert, se taie bucăţele mici care se amestecă cu sare, piper măcinat şi puţină zeamă în care au fiert.

În continuare, se pune amestecul în stomacul curăţat, se coase, se fac câteva găuri cu o andrea şi se pune din nou la fiert în apa în care au fiert iniţial ingredientele.

Se lasă aproximativ 30 de minute.

Citește și: Când este bine să citești Acatistul Nașterii Domnului. Este considerată cea mai puternică rugăciune pentru Crăciun

Ultimul pas este să scoți toba de porc pe un suprot de lemn și să pui deasupra un alt suport de lemn peste care să așezi câteva greutăți. Lasă toba să se răcească până a doua zi.