kanald.ro
Rețete de aperitive pentru masa de Paște
Rețete de aperitive pentru masa de Paște
Diverse
Paște 2022. Iată 5 rețete de aperitive cu care să-ți impresionezi musafirii la masa de Paște!
Masa de Paște este un moment important pentru întreaga familie ce se strânge, după un post lung, să deguste din toate preparatele specifice sărbătorii pascale. Astfel, trebuie să depui efort pentru fiecare preparat în parte pentru a avea un rezultat perfect. În primul rând, aperitivele reprezintă una dintre cele mai importante etape ale mesei de Paște. Iată cum poți pregăti cele mai bune rețete de aperitive pentru masa de Paște!
Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii la masa pascală, iată cele mai gustoase rețete de aperitive pentru masa de Paște cu care nu ai cum să dai greș!
Rețete de aperitive pentru masa de Paște
Citeste si: Zile libere de Paștele Ortodox 2022. Salariații români beneficiază de o minivacanță de Paște
Ingrediente
Mod de preparare
Ouăle fierte le tăiem în două şi scoatem albuşurile.Gălbenuşurile le zdrobim bine şi le amestecăm cu cremele de brânză şi maioneză.Condimentăm după gust cu sare şi piper. Umplem ouăle cu compoziţia obţinută. Se pot decora cu verdeaţa proaspătă.
Ingrediente
Mod de preparare
La circa 300 g brânză punem 2 linguriţe unt, 1 linguriţă muştar, 1 lingură mărar verde sau uscat, sare, piper alb măcinat după gust şi amestecăm până se omogenizează. Pe fiecare felie de şuncă şi muschi punem din compoziţia de cremă de brânză.
Citeste si: Paște 2022. Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte
Pe latura mică a fiecărei felii unsă cu crema de brânză aşezăm câte o fâşie de castravete, tăind capetele acestuia dacă este mai lungă.
Ingrediente
Mod de preparare
Caşcavalul tăiat felii se pune într-un vas pe bain-marie şi se amestecă până se topeşte complet.Se întinde 1 folie de aluminiu şi 2 bucăţi de folie alimentară, suprapuse una peste alta. Aşezăm caşcavalul pe folia alimentară şi cu ajutorul unei linguri întindem în formă dreptunghiulară, cca 5 mm grosime. Adăugăm măslinele mărunţite pe toată suprafaţă şi rulăm strâns. Învelim ruladă în folie alimentară, folia de aluminiu şi o strângem bine la capete.
Ingrediente
Crema de brânză poate fi de orice tip. Prima dată, combin-o cu castravetele tocat mărunt/dat pe răzătoare și stors de zeamă. Apoi adaugă peste condimentele și freacă (cu furculița sau un blender mic de mână). Fă o cruce în capătul fiecărei roșii, scoate puțin din miez, cât să ai loc să pui umplutura de brânză. Pune câte o linguriță din umplutură în fiecare roșie. În capătul opus, înfige câte o codiță de ceapă (doar partea verde), pe post de tulpină.
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală ciupercile, scoate-le codițele. Pune la călit 3-4 minute codițele de ciuperci tocate, alături de ceapa tocată și usturoiul pisat. Asezonează cu sare și piper. Între timp, combină brânzeturile (în afară de parmezan.) cu oul bătut. Umple ciupercile cu codițele călite, pune amestecul de brânzeturi deasupra. Presară parmezan din belșug și boia. Dă la cuptor 17-20 de minute.