WowNews logo WOWnews
Stories
Rețete de aperitive pentru masa de Paște

Rețete de aperitive pentru masa de Paște

Diverse

Rețete de aperitive pentru masa de Paște

Paște 2022. Iată 5 rețete de aperitive cu care să-ți impresionezi musafirii la masa de Paște!

Masa de Paște este un moment important pentru întreaga familie ce se strânge, după un post lung, să deguste din toate preparatele specifice sărbătorii pascale. Astfel, trebuie să depui efort pentru fiecare preparat în parte pentru a avea un rezultat perfect. În primul rând, aperitivele reprezintă una dintre cele mai importante etape ale mesei de Paște. Iată cum poți pregăti cele mai bune rețete de aperitive pentru masa de Paște!

Paște 2022. Rețete de aperitive pentru masa de Paște

Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii la masa pascală, iată cele mai gustoase rețete de aperitive pentru masa de Paște cu care nu ai cum să dai greș!

Citeste si: „Mi-e greu să cred că nu și-ar fi dorit să se mai trezească a doua zi”. Asta a fost ULTIMA DORINȚĂ a Ștefaniei Szabo! A apelat la un coleg cu doar câteva ore înainte să moară... mesajele au ieșit la suprafață!- kanald.ro

Rețete de aperitive pentru masa de Paște

Rețete de aperitive pentru masa de Paște

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Zile libere de Paștele Ortodox 2022. Salariații români beneficiază de o minivacanță de Paște

Ouă umplute cu cremă de brânză

Ingrediente

  • 10 ouă fierte tari
  • 400 g cremă de brânză
  • 4 linguri maioneză
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ouăle fierte le tăiem în două şi scoatem albuşurile.Gălbenuşurile le zdrobim bine şi le amestecăm cu cremele de brânză şi maioneză.Condimentăm după gust cu sare şi piper. Umplem ouăle cu compoziţia obţinută. Se pot decora cu verdeaţa proaspătă.

Rulouri de şuncă

Ingrediente

  • muşchi file
  • şuncă presată
  • cremă de brânză de vaci
  • mărar verde
  • unt, muştar
  • sare, piper alb după gust

Mod de preparare

La circa 300 g brânză punem 2 linguriţe unt, 1 linguriţă muştar, 1 lingură mărar verde sau uscat, sare, piper alb măcinat după gust şi amestecăm până se omogenizează. Pe fiecare felie de şuncă şi muschi punem din compoziţia de cremă de brânză.

Citeste si: Paște 2022. Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte

Pe latura mică a fiecărei felii unsă cu crema de brânză aşezăm câte o fâşie de castravete, tăind capetele acestuia dacă este mai lungă.

Rulăm feliile de şuncă astfel umplute şi le dăm la rece pentru circa 20-30 minute. Rulourile de şuncă se taie în 4-5 bucăţi cu un cuţit bine ascuţit, se aşează pe un platou şi se servesc.

Ruladă de caşcaval cu măsline

Ingrediente

  • 150 gr caşcaval,
  • 15 măsline negre fără sâmburi

Mod de preparare

Citeste si: Care a fost firul roșu al evenimentelor, din seara în care Andreea Cuciuc s-a stins din viață? Mama colegului său, Oleg Spînu, a spus lucrurilor pe nume! "E și lume bună, e și lume rea, nu te aștepți!"- kfetele.ro

Citeste si: CE A IEȘIT LA IVEALĂ despre bărbatul de 72 de ani care și-a ucis soția și apoi și-a luat propria viață: "Vă spun sincer că am amuțit, mai ales că știam că...". Gestul fatal care a declanșat tragedia din Bacău- radioimpuls.ro

Caşcavalul tăiat felii se pune într-un vas pe bain-marie şi se amestecă până se topeşte complet.Se întinde 1 folie de aluminiu şi 2 bucăţi de folie alimentară, suprapuse una peste alta. Aşezăm caşcavalul pe folia alimentară şi cu ajutorul unei linguri întindem în formă dreptunghiulară, cca 5 mm grosime. Adăugăm măslinele mărunţite pe toată suprafaţă şi rulăm strâns. Învelim ruladă în folie alimentară, folia de aluminiu şi o strângem bine la capete.

Lalele din roșii umplute cu brânză și castraveți

Ingrediente

  •  15 roșii cherry/Roma (cca 500 g)
  •  2 castraveți mici
  •  16 tulpini de ceapă verde
  •  240 g cremă de brânză
  •  1 lingură de unt
  •  1 linguriță combinată de oregano și busuoic (uscate)
  •  sare și piper
  • Mod de preparare

Crema de brânză poate fi de orice tip. Prima dată, combin-o cu castravetele tocat mărunt/dat pe răzătoare și stors de zeamă. Apoi adaugă peste condimentele și freacă (cu furculița sau un blender mic de mână). Fă o cruce în capătul fiecărei roșii, scoate puțin din miez, cât să ai loc să pui umplutura de brânză. Pune câte o linguriță din umplutură în fiecare roșie. În capătul opus, înfige câte o codiță de ceapă (doar partea verde), pe post de tulpină.

Ciuperci umplute quattro formaggi

Ingrediente

  • 450 g ciuperci
  •  1 ceapă
  •  3-4 căței de usturoi
  •  brânzeturi: 50 g telemea, 50 g cheddar, 50 g cremă de brânză, 50 g parmezan
  •  1 ou
  •  sare și piper
  •  boia

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală ciupercile, scoate-le codițele. Pune la călit 3-4 minute codițele de ciuperci tocate, alături de ceapa tocată și usturoiul pisat. Asezonează cu sare și piper. Între timp, combină brânzeturile (în afară de parmezan.) cu oul bătut. Umple ciupercile cu codițele călite, pune amestecul de brânzeturi deasupra. Presară parmezan din belșug și boia. Dă la cuptor 17-20 de minute.