
kanald.ro
Ciorba de legume este cea mai accesibila reteta si poate fi consumata in perioada de post
Ciorba de legume este una dintre cele mai gustoase si mai hranitoare! Ea se prepara simplu, nu este nevoie de multi bani pentru ingrediente, in plus, nu dureaza mult pana a fi pus ape farfurie. (citeste cum se prepara si ciorba a la grec)
1 ceapa medie, 1 morcov, 1 pastarnac potrivit, 1 telina micuta, 1 ardei rosu, 1 dovlecel mediu, 2 cartofi maricel, 150 g fasole verde congelata, 100 g mazare congelata, suc de rosii, ½ bors, leustean proaspat
Pasul numarul1: Se taie ceapa, telina si ardeiul marunt, in timp ce morcovul si pastarnacul doar rondele! T oate legumele se calesc in putin ulei, pentru cateva minute. Se pun apoi
Pasul 2: Dupa 25 minute, se pune dovlecelul si cartofii taiati cubulete, mazarea si fasolea verde, si se mai lasa pe foc inca 20 minute.
Pasulul 3: Se adauga sucul de rosii, iar la 5 minute, se pune borsul si am potrivit de sare. Dupa doua minute, se stinge focul si se adaugat leusteanul.
Retete de ciorba: ciorba de legume! Nu uitati, se serveste calda, cu ardei iute si paine de casa. Pentru cei care prefer mancarurile mai grele, se poate servi si cu smantana.