Stiri

Reţete de post: Tartă de portocale

Tarta de portocale, un deliciu aromat şi răcoritor.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: R.L.


Reţete de post: Tartă de portocale

Deşi poate părea o reţetă complicată, să ştiţi că se prepară foarte uşor, cu ingrediente pe care le găsiţi în orice supermarket.

Reţete de post. Cum se pregăteşte tarta de portocale

Ingrediente pentru aluat

300 grame făina

o linguriţă de sare
150 grame margarină de la frigider
80 ml apă rece
1 pachet zahăr vanilat
coaja de la jumătate de portocală


Ingrediente oentru umplutură

200 grame zahăr
250 ml suc de portocale
3 portocale
170 grame migdale mărunţite
50 grame margarină
45 grame gem de caise
15 grame făină

 

Întâi se pregăteşte aluatul, amestecând într-un vas făina cu sarea, apoi margarina tăiată în mici bucaţele şi amestecând bine, până la omogenizare. Se face o gaură în mijloc şi se pune acolo coaja rasă de la o jumătate de portocală şi zahărul vanilat.

Se adaugă apa şi se frământă aluatul. Când este gata, se acoperă cu o folie de celofan şi se bagă la frigider pentru 25 de minute.

Cât aluatul se "odihneşte" în frigider, într-un vas pe foc, se amestecă sucul de portocale cu zahărul şi se lasă circa 10 minute, amestecând încontinuu, până când va căpăta consistenţa unui sirop. Puneţi şi portocalele tăiate bucăţele. Într-un blender mărunţiţi migdalele şi amestecaţi-le cu margarina şi zahărul.

Gemul de portocale se încălzeşte şi se încorporează în compoziţie.

Aluatul se scoate de la frigider, se taie şi se pune în formele speciale de tartă. Peste aluat se toarnă umplutura, apoi se introduce tava la cuptor, timp de 20 de minute, la 180 de grade.

Tarta de portocale, de post, este gata! Poftă bună!

Scandal uriaş! Gabriela Firea a dat-o în judecată pe Denise Rifai! Vor ieşi scântei la tribunal! EXCLUSIVicon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Tatăl lui Ionuţ Anghel, afirmaţie şocantă după ce a fost lăsat fără bani de fostul avocat! ”Oare îi mai pasă cuiva de mine?”icon photo

Stiri

Tatăl lui Ionuţ Anghel, afirmaţie şocantă după ce a fost lăsat fără bani de fostul avocat! ”Oare îi mai pasă cuiva de mine?”

Tatăl lui Ionuţ, băiatului ucis de câini în 2013, află săptămâna viitoare dacă îşi va recupera banii de la avocatul Bogdan Bărbuceanu.

Titlu secțiune