
kanald.ro
Stiri
Cele mai bune rețete pe care le poți pregăti de Ignat.
Deși Crăciunul se apropie cu pași repezi, astăzi este Ignatul așa că toate gospodinele au luat o pauză de la cumpărăturile pentru cadouri și au început pregătirile pentru masa de sărbători. Tradiția datează de sute de ani și implică foarte multe obiceiuri și superstiții, însă foarte puțini oameni știu însemnătatea acesteia. Sacrificarea porcului pentru Crăciun reprezintă o practică păgână, care a ajuns să fie asociată cu po sărbătoare creștină.
Ritualul reprezintă un sacrificiu făcut către Ignat, sfântul fără cruce și este susținut de tradiția pomenii porcului. De asemenea, se spune că prin tăierea animalului, specia va prospera și se va înmulți în anul ce urmează.
În urma ignatului, buicătăresele prepară varii bucate precum: lebăr, cârnați, caltaboși, răcituri, sarmale și multe altele, așa că v-am pregătit o listă de super rețete!
Cârnații se prepară din 70% carne de porc (piept, picioare, cu un procent de doar 15% grăsime) și 30% carne de oaie, pentru gust.
Citeşte continuarea pe KFETELE.RO