WowNews logo WOWnews
Stories
Piftie de porc. Rețetă tradițională de Crăciun
Piftie de porc. Rețetă tradițională de Crăciun

Stiri

Piftie de porc. Rețetă tradițională de Crăciun

Piftie de porc. Piftia este unul dintre cele mai iubite aperitive tradiționale de Crăciun, aceasta este nelipsită de pe mesele românilor.

Piftie de porc. Rețetă tradițională de Crăciun
Piftie de porc. Rețetă tradițională de Crăciun

Deși gătirea termică este un proces de durată, piftia de porc nu solicită prea multă atenție și este ușor de făcut.

Citeste si: Experiența dezamăgitoare de care a avut parte Culiță Sterp, în trenul spre concertul din Augsburg! Artistul nu a fost deloc mulțumit: "Problema e că nu vine nimeni!"- kfetele.ro

Piftie de porc- INGREDIENTE:

- 1 rasol de porc
- urechi de porc
- 2 picioare de porc
- 1 telina
- ceapa
- 2-3 morcovi
- 5 catei usturoi
- sare

Citeste si: Cum se prepara corect lebarul. Aceasta este reteta traditionala pe care putine gospodine o mai stiu

Citeste si: Cea mai gustoasa reteta de lebar de casa- perfecta pentru masa de Craciun

Citeste si: Claudia Cream a primit cel mai frumos cadou de Craciun

Piftie de porc- MOD DE PREPARARE:

- se pune carnea de porc la fiert la foc mic în apă suficient de multă încât să acopere toate ingredientele.

- trebuie să spumați carnea ori de câte ori este necesar, iar când nu mai este cazul, verificați dacă intră furculița în carne.

- când furculița pătrunde cu ușurință în carne, adăugați legumele curățate și lăsați-le în continuare la fiert, la foc mic.

- atunci când carnea se desprinde cu ușurință de pe oase, acela este momentul în care trebuie să opriți focul.

Piftie de porc. Rețetă tradițională de Crăciun
Piftie de porc. Rețetă tradițională de Crăciun

Citeste si: Revelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoare

Citeste si: Ce alimente sunt permise în Postul Crăciunului

Citeste si: Micii cârciumarului Ionescu din cârciuma de pe Covaci, vestiți în toată țara! Rețeta originală a mititeilor lui Păstorel

- se scoate apoi carnea și legumele din apă, folosind o spumiera, iar după se lasă puțin să se răcească.

– între timp, usturoiul mărunțit se pune în apă și lasă așa câteva minute.

– în momentul în care carnea s-a răcit cât să o poți manevra, se desface în bucățele mici și apoi se pune în recipiente de dimensiunile dorite.

– alături de carne, în recipiente mai poți pune legumele tăiate în cuburi mari, fierte în prealabil.

– scoate zeamă de la carne și aruncă usturoiul, iar apoi pune lichidul peste carne și legume.

– piftia se bagă la rece pentru câteva ore, până când se leagă.