REVELION 2021! Cu cine își pot petrece românii noaptea dintre ani

Crăciunul în 2020! Sărbătorile de iarnă vor fi petrecute diferit în pandemie.

Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie
Autor: Elena Popescu

In articol:

Crăciunul în 2020 nu va arăta cu siguranță ca cel din anii anteriori. Pandemia a schimbat modul în care ne vom petrece sărbătorile de iarnă. În multe orașe nu vor exista târguri de Crăciun, luminițe sau concerte în aer liber, așa cum se obișnuia să se organizeze în anii ce au trecut.

Chiar și companiile private au anulat celebrele petreceri de Crăciun organizate pentru angajați. Sunt interzise chiar și petrecerile private sau adunarea mai multor persoane într-un singur loc. Autoritățiile îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă 

Vom întâmpina diferit sărbătorile de iarnă din 2020. Pandemia a provocat distanțare socială și o serie de reguli, menite să împiedice răspândirea virusului. Nu vor mai fi târguri de Crăciun, luminițele se aprind în secret în orașe pentru a nu stârni o mare adunare de oameni și nici colindătorii nu vor mai intra din casă în casă.

Autoritățile au luat deja primele măsuri valabile pentru această perioadă, pentru că doresc evitarea aglomerației pentru a nu răspândi coronavirusul.

Citeste si: Când se împodobeşte bradul de Crăciun. Tradiții și obiceiuri de sărbători

Deși majoritatea orașelor mari, Sibiu, Cluj, Brașov, dar și Bucureștiul, au anunțat că nu vor avea târguri de Crăciun, la Timișoara lucrurile stau total diferit.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că dacă situația medicală nu se va înrăutăți, se vor amplasa căsuțe cu bunătăți în mai multe cartiere din oraș, pentru a aduce spiritul de târg de Crăciun în Timișoara.

”Ce este clar este că nu vom avea un târg de Crăciun, așa cum știm, în Piața Victoriei, în centru o să punem în mai multe cartiere câte două trei căsuțe în care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se mănâncă de Crăciun, dar asta e maximum ce ne permite situația epidemiologică, pentru a avea măcar un pic spirit de târg de Crăciun.”, a declarat Dominic Fritz.

Citeste si: Biserica Ortodoxă, reacție vehementă privind mutarea în online a slujbelor de Crăciun

Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie
Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

”Ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în pandemie ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, adică sărbătoare „în şi cu familia”. Totodată, președintele a fost întrebat dacă în perioada sărbătorilor va decreta o nouă stare de urgență, iar acesta a răspuns că nu s-a discutat despre acest aspect.

”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem.(...) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului- este sărbătoare în şi cu familia”, a spus președintele.

Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie
Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie[Sursa foto: Shutterstock]

Unde și cu cine își vor petrece românii sărbătorile de iarnă?

Un chestionar realizat de hotnews.ro arată cum își vor petrece românii sărbătorile în pandemie. Aproximativ 81% dintre români spun că își vor petrece Crăciunul cu familia și doar 10% declară că îl vor petrece și cu membrii mai depărtați ai acesteia. Iar în ceea ce privește Anul Nou, 76% dintre români au declarat că îl vor petrece doar împreună cu membrii apropiați ai familiei.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă 2020 în România. Ce locuri izolate din țară sunt ideale de Crăciun și Revelion

Peste 95% dintre români spun că își vor petrece sărbătorile în orașul natal deoarece prevăd că vor exista restricții privind deplasările sau pentru că preferă această variantă. Doar 15% dintre români ar lua în calcul, ca variantă secundară, călătoriile în țară și mai puțin de 2% dintre aceștia, vacanțele în alte țări din Europa, potrivit hotnews.ro.

Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie
Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie[Sursa foto: Shutterstock]

Cadourile se vor cumpăra online

Pandemia schimbă chiar și modul în care românii vor achiziționa cadourile pentru cei dragi. Aceștia se situează pe primul loc și în privința preferinței pentru cumpărăturile online, în detrimentul celor din magazinele fizice. Astfel, peste 32% dintre români au spus ferm că își vor face cumpărăturile online în acest an. Pe locul doi și trei se află spaniolii (29%) și polonezii (28%), în timp ce olandezii (21%) ocupă ultimul loc privind preferința pentru achizițiile din mediul online.

”În cazul vânzărilor online, accelerarea acestora a venit atât ca răspuns la restricțiile de mobilitate impuse în acest an. România rămâne printre foarte puținele țări din Europa unde vânzările online au continuat să crească în fiecare lună după ridicarea restricțiilor de mobilitate, ceea ce confirmă deschiderea pe care o au românii față de cumpărăturile online și, prin extensie, față de cele mai noi opțiuni digitale de plată”, a mai precizat Valentin Tătaru pentru hotnews.ro

Mesaje pentru oamenii dragi de Revelion 2021

„Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!„

„Lăsaţi o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea anului Nou să vă lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. La Mulţi ANI!”

Citeste si: MASA FESTIVĂ DE REVELION 2021. Ce nu trebuie să lipsească din MENIUL PENTRU ANUL NOU

„Să prinzi aripi pentru a trece cu uşurinţă peste ceea ce aduce Noul An. Culege ce e frumos şi bucură-te cu adevărat. Petrece frumos la început de an pentru a trăi senzaţii tari tot anul! La mulţi ani!”

„În fiecare picătură a şampaniei pe care o bei în cinstea noului an sunt urările mele de bine, pline de cele mai frumoase şi călduroase gânduri! Un 2021 minunat!”

„Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări, astfel încât acest nou an să îţi umple sufletul de voie bună! La mulţi ani 2021!”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când tăiem porcul în 2020. Obiceiuri și superstiții. Ce este interzis în ziua de Ignat

Sarmale de Crăciun 2020. Trei rețete din zone diferite ale țării! Tu pe care le preferi?

Biserica Ortodoxă, reacție vehementă privind mutarea în online a slujbelor de Crăciun

Horoscop Zilnic Luni 8 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie atenți, Leii vor fi dați peste cap

Lovitura anului în televiziune! O mare vedetă din România se întoarce la TV. Ce emisiune va prezenta

Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează

E incredibil ce i-a făcut Prinţul Charles lui Harry. Interviul care zguduie Familia Regală

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies