Stiri

Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. Unde intri ca să vezi notele

Absolvenţii clasei a VIII-a din Bucureşti au cele mai mari emoţii. Potrivit calendarului Evaluării Naţionale 2018, pe 19 iunie se afişează Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti
Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti

Rămâi pe WowBIZ pentru a afla în timp real când vor fi afişate pe Edu.ro rezultate la Evaluare Naţională 2018 Bucureşti.
 
Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. La nivel naţional, peste 150.000 de absolvenţi au participat la Evaluare Naţională 2018. Regulamentul Ministerului Educaţiei Naţionale spune că rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti vor fi afişate pe data de 19 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi se depun şi contestaţiile, între orele 14:00 şi 19:00. Rezultatele finale la Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate pe data de 23 iunie.
 
Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul dipsonibil este 0800801100 şi va fi deschis în perioada 11 - 14 iunie, între orele 8:00 şi 16:00. Vineri, pe 15 iunie, linia va fi deschisă între orele 8:00 şi 14:00. 
 
Media generală obţinută la Evaluare Naţională 2018 are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu. 
 

Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. Ce rezultate au fost anul trecut la nivel naţional

 
Potrivit rezultatelor la Evaluare Naţională de anul trecut, procentul de promovare a examenului a fost de aproximativ 77% la nivel naţional. În total, au fost acordate 440 de medii de nota 10. Cele mai multe au fost în Bucureşti, 106 şi Iaşi, 37. 
 
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, anul trecut s-au înscris la Evaluare Naţională aproape 145.000 de candidaţi. Dintre aceştia, 144.740 au fost din seria curentă şi 150 din seria anterioară. Examentul a fost organizat în 4.164 de centre. 
 

Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. Cum se calculează media de admitere

 
Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. Noutatea care a apărut de anul trecut a fost că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională a crescut de la 75% la 80%, iar notele de la clasă reprezintă doar 20%, în loc de 25%.
 
O altă schimbare importantă este că s-a modificat şi o regulă la notare. A fost îndepărtată prevederea atât pentru Evaluare Naţională, cât şi pentru Bacalaureat, care spunea că trebuie să existe o difernţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestaţie, pentru ca nota să fie modificată. Începând de anul trecut, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finală este cea de după contestaţie. 
 
O situaţie deosebită s-a înregistrat anul acesta în Brăila. Aici, mai mult de un sfert dintre elevii claselor a VIII-a nu au intrat în examenul de Evaluare Naţională pentru că nu au mediile încheiate şi sunt declaraţi corigenţi sau repetenţi. 
 
Potrivit şefului Inspectoratului Şoclar Judeţean Brăila, Dan Gheorghiţă, dintr-un număr de 2.779 de elevi înscrişi la începutul anului în clasa a VIII-a, la Evaluare Naţinală, au intrat 2.048.  
 

Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. „Fenomenul Brăila”

 
În luna mai, mai multe ONG-uri au transmis o scrisoare deschisă premierului, ministrului Educaţiei şi factorilor de decizie din Senat şi Camera Deputaţilor, prin care solicită adoptarea de urgenţă a unor măsuri legale prin care să fie oprit aşa-numitul fenomen Brăila, considerat un grav tip de excluziune practicat în şcolile din România. 
 
„Human Catalyst”, o asociaţie non-guvernamentală pentru educaţie şi justiţie socială arată că există un fenomen de interzicere a înscrierii în prima sesiune a examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat a elevilor cu rezultate slabe la învăţătură. 
 
Asociaţia susţine că multe unităţi de învăţământ în care elevii au rezultate slabe la învăţătură preferă să-i lase pe elevi cu corigenţe sau repetenţi pentru a nu „trage în jos” media şcolii. 
 

Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. Cum a fost anul trecut

 
Rezultate Evaluare Naţională 2018 Bucureşti. Anul trecut, aproape 145.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut proba la Matematică în cadrul Evaluării Naţionale. Au fost mulţi şi din anii anteriori. Tot anul trecut, la prima probă, cea de Limba şi Literatura română, au participat la Evaluarea Naţională 141.104 de candidaţi, adică 97,33% din cei înscrişi. La prima probă, patru candidaţi au fost eliminaţi pentru că ar fi încercat să copieze. 
 
De vara trecută, media obţinută la Evaluare Naţională contează în proporţie de 80% la admiterea în liceu. 
 
Iniţial, procentul a fost de 50%-50%, apoi a devenit 75%, iar din 2017 a ajuns la 80%.  Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au spus că s-a ajuns la această măsură după ce s-a observat în repetate rânduri o diferenţă foarte mare între notele obţinute de elevi în anii de şcoală şi cele de la Evaluare Naţională. 
 
De asemenea, sunt experţi în educaţie care spun că împărţirea liceelor după preferinţe dăunează, atât sistemului de învăţământ, cât şi adolescenţilor. 
Am dus-o pe Ana Otvoş de la EXATLON la shopping, în Republica Dominicană!  Cum a trăit primele clipe de libertate şi cum s-a pregătit de venirea în România! EXCLUSIV WOWbiz.roicon video

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIVicon photo

Vedete

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIV

Oana Roman, cadou fabulos de Moş Nicolae. uite ce a primit îndrăgita vedetă.

Titlu secțiune