Rezultate Evaluare Naţională 2018. Tot ce trebuie să ştii despre admitere

Evaluare Naţională 2018 se încheie astăzi, cu ultima probă, cea la Limba şi literatura maternă. Iată când vor fi afişate rezultate Evaluare Naţională 2018.

Rezultate Evaluare Naţională 2018
Rezultate Evaluare Naţională 2018. Ultimul examen scris are loc astăzi. După ora 9:00 au fost prezentate subiectele elevilor care au susţinut proba la Limba şi literatura maternă. Emoţiile se concentrează acum pentru data de 19 iunie, atunci când vor fi afişate rezultate Evaluare Naţională 2018.
 
La Evaluare Naţională 2018, pentru toate probele, s-au înscris peste 150.000
de candidaţi. Rezultate Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, se vor depune şi contestaţiile, până la ora 19:00. Rezultate finale Evaluare Naţională 2018 vor fi aflate pe 23 iunie. 
 
Ministerul Educaţiei Naţionale a pus la dispoziţie şi o linit TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale 2018. 
 

Rezultate Evaluare Naţională 2018. Cum se calculează media de admitere la liceu

 
Ce trebuie să ştie cei interesaţi de Rezultate Evaluare Naţională 2018 despre media de admitere la liceu? Începând cu 2017, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca media Evaluării Naţionale să aibă o pondere de 80% din media de admitere la liceu. Până atunci, ponderea era de 75%. 20% va fi reprezentantă de media rezultatelor obţinute în timpul şcolii.
 
S-a luat această decizie după ce s-a constatat că existau elevi care aveau medii mari în timpul şcolii, însă la Evaluarea Naţională aveau
note proaste. 
 
De asemenea, cei interesaţi de rezultate Evaluare Naţională 2018 mai trebuie să ştie că notele finale, după contestaţii, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj. Până atunci, nota finală se modifică doar dacă diferenţa prmită în urma recalculării era de cel puţin 50 de sutimi.
 

Rezultate Evaluare Naţională 2018. Calendarul admiterii la liceu 

 
După ce vor fi definitivate rezultate Evaluare Naţională 2018, următoarea etapă pentru absolvenţii claselor a VIII-a va fi ridicarea foilor matricole de la şcolile unde au învăţat şi vor completa fişele cu opţiuni, în vederea repartizării computerizate la licee, care va avea loc în data de 12 iulie.
 
Absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi între 29 iunie şi 3 iulie.
În aceeaşi perioadă, absolvenţii de gimnaziu care doresc să participe la admitere în alt judeţ vor completa fişele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Naţională de Admitere. 
 
Pe 5 iulie, centrele de admitere judeţene vor transmite Centrului Naţional de Admitere baza de date prin confirmare finalizării operaţiunilor specifice, în aplicaţia informatică specializată. 
 
După ce se vor face eventuale corecturi, pe 9 iulie se va face repartizarea computerizată. Între 10 şi 13 iulie se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii.  
Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Octavian Jurma, avertisment dur în contextul apariției noii tulpini: „Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Valul 5-Omicron ne va lovi că un trăsnet”

Care sunt simptomele infecției cu Omicron! Cum se diferențiază de variantele precedente ale coronavirusului

Octavian Jurma vine cu scenarii sumbre pentru sărbătorile de iarnă: „Probabilitatea ca Omicron sa ajungă in România este de 100%”

Horoscop Zilnic Miercuri 1 Decembrie 2021: Racii vor avea parte de schimbări majore care le vor îmbunătăți viața

Anunţul care zguduie milioane de români! Vor fi interzise în România! Reacţie fulger de la Guvern

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Halucinant! Amendă de până la 7.200 de euro sau închisoare pentru cei care refuză vaccinarea

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies