România, zguduită de cel mai mare seism din acest an! Radulian reacţionează: ”Astfel de cutremure nu pot elimina producerea unuia mare”

Un cutremur de magnitudine medie s-a produs astăzi în România, iar Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP a declarat că este o ”mişcare utilă”, pentru că eliberează din tensiunea acumulată în zona seismică Vrancea.

Autor: T.S.
 
„E un cutremur moderat. Din câte am înţeles, s-a simtit şi în Bucureşti şi alte localităţi. A apărut după o pauză destul de mare. Ultimul peste 4 a fost în octombrie 2017. Din acest punct de vedere, e un cutremur aşteptat. Vrancea produce astfel de cutremure destul de frecvent”, a explicat Radulian, care a precizat, de asemenea, că un astfel de seism este util, întrucât eliberează din tensiunea acumulată în zona seismică Vrancea.
 
„În aceste 5 luni, se produce o acumulare de tensiune. În Vrancea există oricum acumulare permanentă, dar apare o acumulare în plus care, cu acest cutremur, s-a mai eliberat. Din acest punct de vedere, e benefică”, a spus seismologul.

 

Totuşi, arată el, acest lucru nu ne fereşte de producerea unui seism major: „Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară destul de mică. Eliberează energia într-o zonă de câţiva kilometri. Dacă ne referim la acumularea de energie în zona Vrancea, e totuşi la o scara mai mare. Aceste cutremure mici mai eliberează ceva din tensiune, mai reuşesc într-un fel să amâne producerea unuia mare, dar nu pot elimina producerea unui cutremur mare”.
 
„Nu se poate face o previziune decât la o scară mare de timp. Putem spune foarte aproximativ că ne aşteptăm la cutremur mare. Din păcate ştim că Vrancea poate producer cutremure mari. O predicţie, să spui exact data, nici măcar anul nu se poate spune- de ani buni se tot fac astfel de preziceri şi toate au dat greş”, a spus Mircea Radulian.
 
Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Maria traieste o adevarata drama. Tanara a orbit, dupa ce iubitul ei a provocat un accident rutier, furios ca partenera sa a intarziat la intalnire! Cum arata acum

Mori de ras! Motivul incredibil pentru care o tanara a picat examenul auto! Asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

”Sunt îndrăgostită!” Andreea Mantea asistă la un moment plin de sinceritate în gala Casa Iubirii, duminică, 4 iunie 2023, de la 16:00 și de la 19:00, la Kanal D

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Din folclorul ăsta autentic nu pot plăti ratele.” Nicoleta Voicu vrea să iasă la grevă! Vedeta este revoltată din cauza taxelor și cheltuielilor

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies