Românii, paria societății europene: iată cum este percepută diaspora

Din păcate, românii sunt precepuți în continuare în mod negativ de cetățenii țărilor în care aleg să plece, pentru a munci.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

"Acești români... Și bulgarii..... Urmează să ne atace țările, să abuzeze de sistemele noastre, să ne fure locurile de muncă, probabil și mașinile și portofelele ..."

Niciun politician german sau britanic nu o va spune cu atâta asumare, dar acesta este felul în care sunt priviți românii din străinătate, a scris Valentina Pop, jurnalistă euobserver.

Miniștrii de interne ai Marii Britanii, Germaniei, Austriei și Olandei pregătesc împreună un plan privind limitarea „turismului de bună-voie” care vizează românii și bulgarii.

Unul din trei români din Londra este un hoț închis sau violator, conform Daily Mail, pe baza numerelor din Scotland Yard. Aproape 30.000 de suspecți români au fost arestați în ultimii cinci ani la Londra.

Dar, cu aproximativ 300.000 de suspecți britanici și non-britanici arestați în fiecare an, arestările românești se ridică la aproximativ două procente din cifra totală. Și aceștia sunt suspecți de o crimă, care trebuie mai întâi să fie judecați - unii dintre ei pot fi acuzați chiar în mod greșit, conform euobserver.com.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Răsturnare de situație. Emi Pian nu va fi înmormântat duminică? Decizia are legătură cu tatăl interlopului, Nicolae Duduianu

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ! Nelson Mondialu mai este bolnav? Cum se simte în aceste momente tatăl lui Livian! ”Trebuie să fie calm!”

Citeste si: Bărbatul în fața căruia au stat 5 polițiști în poziție de drepți a fost la priveghiul lui Emi Pian! "Bombardierul" Cătălin Geolgău a depus o coroană uriașă! FOTO

Românii, paria societății europene: iată prin ce trece diaspora
Românii, paria societății europene: iată prin ce trece diaspora

Ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich, un conservator bavarez, a sugerat chiar o interdicție de călătorie a românilor care au fost repatriați după „abuzarea” sistemului german.

"Cei care vin la muncă sunt bineveniți, dar nu trebuie să acceptăm că oamenii care vin aici doar pentru beneficiile sociale", este părerea deputatului bavarez Hans-Peter Friedrich.

Ca român, se simte destul de trist că la 24 de ani de la prăbușirea comunismului și 24 de ani de la împlinirea visului de libertate, România și Bulgaria rămân cele mai sărace țări ale Uniunii Europene, cu probleme sociale grave, cu elite politice încă motivate de interese bănești.

Galerie foto 
Citește și:

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Un român de 19 ani, înjunghiat în plină stradă de doi africani. Atacatorii, prinși după șase săptămâni, în timp ce tânărul zăcea pe patul de spital

Cătălin a dispărut fără urmă în Franța. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță, iar familia nu mai știe nimic de el

Cel mai bogat pensionar din România, legătura incredibilă cu infractorii periculoși care au evadat de la Colibași! ”Escape Plan” în varianta românească, cu Gheorghe Bălășoiu în...

FOTO Imagini greu de privit din casa în care au pierit doi copii și mătușa lor. Tatăl micuților, devastat de durere, povestește cum s-a întâmplat totul: „Am trecut prin foc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies