Românii, paria societății europene: iată cum este percepută diaspora

Din păcate, românii sunt precepuți în continuare în mod negativ de cetățenii țărilor în care aleg să plece, pentru a munci.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

"Acești români... Și bulgarii..... Urmează să ne atace țările, să abuzeze de sistemele noastre, să ne fure locurile de muncă, probabil și mașinile și portofelele ..."

Niciun politician german sau britanic nu o va spune cu atâta asumare, dar acesta este felul în care sunt priviți românii din străinătate, a scris Valentina Pop, jurnalistă euobserver.

Miniștrii de interne ai Marii Britanii, Germaniei, Austriei și Olandei pregătesc împreună un plan privind limitarea „turismului de bună-voie” care vizează românii și bulgarii.

Unul din trei români din Londra este un hoț închis sau violator, conform Daily Mail, pe baza numerelor din Scotland Yard. Aproape 30.000 de suspecți români au fost arestați în ultimii cinci ani la Londra.

Dar, cu aproximativ 300.000 de suspecți britanici și non-britanici arestați în fiecare an, arestările românești se ridică la aproximativ două procente din cifra totală. Și aceștia sunt suspecți de o crimă, care trebuie mai întâi să fie judecați - unii dintre ei pot fi acuzați chiar în mod greșit, conform euobserver.com.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Răsturnare de situație. Emi Pian nu va fi înmormântat duminică? Decizia are legătură cu tatăl interlopului, Nicolae Duduianu

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ! Nelson Mondialu mai este bolnav? Cum se simte în aceste momente tatăl lui Livian! ”Trebuie să fie calm!”

Citeste si: Bărbatul în fața căruia au stat 5 polițiști în poziție de drepți a fost la priveghiul lui Emi Pian! "Bombardierul" Cătălin Geolgău a depus o coroană uriașă! FOTO

Românii, paria societății europene: iată prin ce trece diaspora
Românii, paria societății europene: iată prin ce trece diaspora

Ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich, un conservator bavarez, a sugerat chiar o interdicție de călătorie a românilor care au fost repatriați după „abuzarea” sistemului german.

"Cei care vin la muncă sunt bineveniți, dar nu trebuie să acceptăm că oamenii care vin aici doar pentru beneficiile sociale", este părerea deputatului bavarez Hans-Peter Friedrich.

Ca român, se simte destul de trist că la 24 de ani de la prăbușirea comunismului și 24 de ani de la împlinirea visului de libertate, România și Bulgaria rămân cele mai sărace țări ale Uniunii Europene, cu probleme sociale grave, cu elite politice încă motivate de interese bănești.

Galerie foto 
Citește și:

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Alin Roșieanu, un polițist rănit grav într-un accident rutier, a murit. Tânărul gorjean s-a stins din viață, după ce oamenii au donat sânge pentru a-l salva

Coșmarul unei copile de 12 ani, violată de tată și de fratele mai mare. Chinurile groaznice prin care fata a trecut de la vârsta de zece ani

Două tinere lovite brutal pe stradă, din simplul motiv că una din ele purta fustă scurtă. Agresorul, reținut de polițiști

Sfatul zilei, vineri, 25 septembrie 2020! Leii se bucură de succes pe toate planurile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies