Rugăciune de Bobotează. Ce să rostești pe data de 6 ianuarie

Rugăciune de Bobotează. În fiecare an, la data de 6 ianuarie, biserica ortodoxă celebrează creștinarea lui Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul.

Distribuie pe:

In articol:

Rugăciune de Bobotează. Ce să rostești pe data de 6 ianuarie

E acest moment al botezului are o semnificație aparte în religie, deoarece atunci, la apa Iordanului, s-a arătat pentru prima dată Sfânta Treime: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.

Boboteaza mai este cunoscută și sub numele de Epifanie, Teofanie, Arătarea Domnului sau Descoperirea cuvântului Întrupat.

Citeste si: Bobotează. Tradiții și superstiții: ce este interzis să faci astăzi

Rugăciune de Bobotează. Iată o rugăciune puternică pe care este bine să o rostești de Bobotează:

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, Unule născut din Tatăl mai înainte de toti vecii, Lumină din Lumină, care luminezi toate, care nestricat Te-ai întrupat din Preasfânta Fecioară Maria și ai venit în lumea aceasta pentru mântuirea noastră. Pentru aceasta Te-ai afundat în apele Iordanului, ai deschis cerul cel închis de Adam şi Duhul Sfânt a venit peste Tine ca un porumbel.

Tu ai luminat şi ai îndumnezeit firea noastră şi Dumnezeiescul Tău Părinte Ti-a vestit bunăvoirea Sa, pentru că ai implinit voia Lui şi ca un om ai primit păcatele şi prin junghiere Te-ai gătit, după cum Tu Însuţi ai grăit: Pentru aceasta Mă iubeşte Tatăl, pentru că Eu Îmi pun sufletul, ca iarăsi să-L primesc’ şi, astfel, în această prealuminată zi, Tu, Doamne, ai pus începutul mântuirii noastre. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin", este rugăciune de Bobotează.

Citeste si: Sfântul Vasile, considerat ”păzitorul de duhuri rele”, este sărbătorit astăzi. Obiceiuri şi tradiţii

Citeste si: Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Sfaturile Sfântului din Ardeal pe care credincioșii trebuie să le citească

Citeste si: Nostradamus, profeții cutremurătoare pentru 2020. Ce ţară ar putea reprezenta un pericol pentru România

Rugăciune de Bobotează. Ce să rostești pe data de 6 ianuarie

Ce este interzis să faci în ziua de Bobotează! Sunt patru lucruri total interzise:

- nu se spală.
- nu se muncește, mai ales pentru faptul că sunt sfințite apele. Se spune că cei carea încălca această tradiție, atrag ghinionul asupra lor.
- nu se dă nimic cu împrumut.
- nu se face scandal, deoarece se spune că așa o vei ține tot anul.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate