Rugăciunea către Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Te ajută să scapi de boli

Rugăciunea către Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, care te ajută să te vindeci de boli și să-ți găsești liniștea.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Rugăciunea către Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Cea mai puternică rugăciune care te ajută să te vindeci de boli și să găsești liniștea sufletească.

Rugăciunea către Sfântul Apostol Luca

Sfântul Apostol Luca este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 18 octombrie.

În această zi este bine să fie rostita rugăciunea Sfântului Apostol Luca. Se spune că rugăciunea este ajutătoare pentru cei care o rostesc să-și găsească liniștea sufletească. Mai mult, pentru că Sfântul Apostol Luca a fost medic, se crede că rugăciunea sa este vindecătoare de boli.

Rugăciunea către Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Te ajută să scapi de boli

Sfântul Apostol Luca

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox luni, 18 octombrie 2021. Ce sărbătoare este la început de săptămână

“Prin tine, Sfinte Apostol şi Evanghelist Luca, mărturisim Preabunului Dumnezeu, că nimic bun nu am făcut din ce s-a poruncit şi nimic bun nu se află în noi, fără numai o scânteie de nădejde.

Dar precum la înmulţirea pâinilor, prin Sfinţii Ucenici a dat Domnul Hristos hrană poporului, îndrăznesc a nădăjdui, că prin mijlocirea ta, Sfinte Luca, să-mi dea Stapânul milele Sale cele bogate spre reanimarea sufletului meu sufocat de grele păcate.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Roagă-L pe Preabunul Dumnezeu, ca un Preaiubitor de oameni să le ierte toate păcatele rudeniilor mele, prietenilor, cunoscuţilor şi necunoscuţilor, care vor fi căzut în păcate doar de ei şi de Domnul ştiute. Pe toţi să ne lumineze Domnul Hristos şi să ne dăruiască pocăinţă statornică şi deplină.

Iarăşi te rog, Sfinte Luca, roagă-te Domnului şi pentru sufletele adormiţilor robilor Săi de aici şi pretutindenea, de acum şi din toate timpurile; să-i miluiască cu mila Sa cea bogată şi păcatele, de vor fi avut, să nu le socotească.

Încă iarăşi te rog, Sfinte Luca, mai roagă-L pe milostivul Dumnezeu ca în minutul de la marginea vieţii mele, să Se milostivească şi să-mi trimită pe dumnezeiescul Său înger, să-mi ia cu pace sufletul pe care făgăduiesc să-l dau în mâinile Domnului, căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea;

Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 18 octombrie 2021. Vezi cum va fi vremea astăzi în România

Cine a fost Sfantul Apostol Evanghelist Luca

Sfantul Apostol Evanghelist Luca este pomenit pe 18 octombrie. Sfântul a fost medic înainte de a-l urma pe Iisus Hristos.

Sfantul Apostol Evanghelist Luca l-a întâlnit pe Hristos în Teba Boetiei unde îngrijea bolnavii. Pentru că era creștin și credea în Hristos, el s-a numărat printre cei 70 de Apostoli. Sântul Apostol și Evanghelist Luca, alături de Sfântul Apostol Cleopa l-au văzut pe Iisus înviat.

Citeste si: Cum a fost viața lui Liviu Dragnea în închisoare. Fostul lider PSD a povestit despre momentele grele petrecute în Penitenciarul Rahova: „A fost un iad!”

Sântul Apostol și Evanghelist Luca a pictat primele icoane ale Maicii Domnului purtându-l în brațe pe Hristos și prima icoană a Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sântul Apostol și Evanghelist Luca a trăit până la vârsta de 80 de ani când a fost spânzurat de niște păgâni. Fiul împăratului Constantin a așezat moaștele sfântului în Biserica Sfinților Apostoli, sub masa sfântă, alături de cele ale Sfinților Andrei și Timotei.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu, dor nemărginit de tatăl ei. Vedeta a scos din cufărul amintirilor mai multe fotografii din copilărie: "Mi-e tare dor de tine. Datorită ție sunt..."

A apărut ultima fotografie cu soția și fiul lui Dan Petrescu, înainte să piară în tragedia de la Milano. Iată cum au fost surprinși cei doi, în ultimele clipe de viață

Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă. Greșeala fatală pe care o fac pacienții Covid care se tratează acasă: "Plămânul se strânge ca o smochină"

Horoscop Zilnic Luni 29 Noiembrie 2021: Fecioarele vor avea un succes aparte pe planul financiar, Leii s-ar putea să fie în preajma unor persoane toxice, de care trebuie să se...

Șoc în România! Decizia luată de KLAUS IOHANNIS! Este absolut revoltător. Președintele a semnat

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Un dezastru se poate produce oricând în România. Sute de oameni stau pe o bombă cu ceas

Situație disperată pentru campionii României la rugby! „Nu știm când vom ajunge acasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies