Rusia „apasă pedala de accelerație” în Donbas. Ce noi puncte cheie țintește Kremlinul cu bombardamente: „Ei vor să cucerească cât mai mult din teritoriile celor 4 regiuni” | EXCLUSIV

Virgil Bălăceanu, general în rezervă al Armatei Române, a analizat pentru WOWbiz.ro noua strategie a armatei ruse, după ce aceasta și-a concentrat bombardamentele în Donețk și Luhanks.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Rusia desfășoară o ofensivă majoră, în special în Luhanks, una dintre cele două provincii din Donbas, după ce au înfrânt rezistența ucraineană din Mariupol.

Armata rusă își concentrează, astfel, forțele pe un teritoriu aflat sub controlul armatei ucrainene pe care a încercat să-l cucerească încă de la mijlocul lunii trecute.

Gen. Virgil Bălăceanu: „Rușii au cucerit 50% din Donețk și mai au 10% din Luhansk.”

Rusia „apasă pedala de accelerație” în Donbas. Ce noi puncte cheie țintește Kremlinul cu bombardamente

Cele mai dure lupte se dau acum în zona orașelor Severodonețk și Lysychansk, din Luhansk, potrivit declarațiilor făcute duminică de Vadym Denysenko, consilier în Ministerul de Interne ucrainean. Totul face parte din noua strategie a Rusiei, care țintește estul și sud-estul Ucrainei. Separatiștii pro-ruși controlează părți din Luhansk și Donețk încă din 2014, însă Moscova vrea să ducă la capăt operațiunea de „eliberare” a regiunilor din Donbas.

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Se mută efortul de pe Izium. Trebuia, inițial, să fie o axă Izium-Mariupol, și asta însemna încercuirea forțelor ucrainene din acea pungă. Dacă se reușea pe această axă, punga respectivă, respectiv forțele ucrainene trecute pe linia de demarcație, ar fi fost încercuite. Văzând că nu reușesc, acum se centrează pe pe fundul acelui intrând și vor să dezvolte direcții care să le permită cucerirea în întregime a Luhanskului.

Mai au cam 10% de cucerit. Apoi, probabil, vor încerca să cucerească Donețkul. Au cucerit din această regiune numai 50%. Orașul care va fi foarte des menționat de acum încolo este Severodonețk, alături de orașul geamăn, Lysychansk.(...) Ei vor să cucerească cât mai mult din teritoriile celor 4 regiuni. Au succes în Luhansk, și continuă în ideea ocupării unui teritoriu mai larg, mențin ocupația militară în Herson, urmează să cucerească cât mai mult din Zaporojie și urmează un efort în Donețk.
În rest, Nicolaev, Odesa și Liov, cu infrastructura militară din jurul ei, vor fi supuse loviturilor. Vor să lovească o infrastructură de comandă, de logistică și o infrastructură, militară și civilă, de aprovizionare cu armament și muniție din vestul Ucrainei”
, a explicat gen. Virgil Bălăceanu în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Odesa, piesa-cheie din puzzle-ul victoriei lui Vladimir Putin? Rusia reia atacurile cu rachete asupra portului de la Marea Neagră: „Ar putea să fie mai des lovită în perioada următoare”| EXCLUSIV

Gen Virgil Bălăceanu: „Folosirea aviației înseamnă o operațiune aeriană de amploare, cu bombardamente pe care le pot realiza.”

Rusia „apasă pedala de accelerație” în Donbas. Ce noi puncte cheie țintește Kremlinul cu bombardamente

Virgil Bălăceanu, general în rezervă al Armatei Române

[Sursa foto: Facebook]

Duminică, Ministerul Apărării din Rusia s-a lăudat că loviturile sale cu bombardamente aeriene și artilerie au doborât centre de comandă, trupe și depozite de muniții ale armatei ucrainene din Donbas și Nicolaev.

„Folosirea aviației înseamnă o operațiune aeriană de amploare, cu bombardamente pe care le pot realiza. Au astfel de avioane în dotare și au și munițiile aferente. Un motiv poate să fie o folosire etapizată, pentru că au folosit și vor folosi în continuare masiv rachetele balistice, de tip Iskander, de tip Tochka, sau rachetele de croazieră. Se adaugă folosirea artileriei reactive. Probabil, într-o etapă următoare, pot să folosească, la nevoie, și artileria cu țeavă, inclusiv autotunurile, și aviația de bombardament”, a mai spus gen. Virgil Bălăceanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Odesa, piesa-cheie din puzzle-ul victoriei lui Vladimir Putin? Rusia reia atacurile cu rachete asupra portului de la Marea Neagră: „Ar putea să fie mai des lovită în perioada...

Motivul pentru care Turcia refuză vehement aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Președintele Erdogan: "Este inacceptabil"

Volodimir Zelenski, avertisment de ultimă oră! Ce se întâmplă dacă Ucraina nu primește ajutor de urgență

4 zodii dau lovitura maine. Astrologii anunță câștiguri financiare pentru ei

Vestea serii despre Monica Pop! Ce s-a întâmplat cu celebrul medic (VIDEO)

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Omul lui Putin, prins în Ucraina. A făcut peste 200 de vitime

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies