Rușii, tot mai aproape de România! Anunțul venit de la Ministerul Apărării: „Monitorizăm cu mare atenţie această situaţie, posibilă dezvoltare a conflictului”

Autoritățile române sunt în alertă, în contextul războiului care are loc chiar la granițele țării noastre.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

În urmă cu 78 de zile, mai exact pe 24 februarie 2022, un război în toată regula a izbucnit pe teritoiul Ucrainei, după ce Vladimir Putin a dat ordinul invaziei. Tensiunile dintre cele două țări par că nu vor lua sfârșit cât de curând, ba chiar pare că situația escaladează.

Au fost atacuri suspecte și nerevendicate pe teritoriul Transnistriei, regiune separatistă pro-rusă, de lângă Republica Moldova, iar acum Rusia avertizează Finlanda și Suedia, dacă vor să intre în NATO. 

România s-a poziționat de partea Ucrainei încă din prima zi de război și a susținut toate sancțiunile impuse de Occident pentru țara lui Vladimir Putin. Astfel că țara noastră a ajuns pe lista țărilor „neprietenoase” ale liderului de la Kremlin. Există, de asemenea, o temere că acest război s-ar putea extinde, iar ministrul Apărării a făcut dezvăluiri în cadrul unei reuniuni a șefilor forțelor navale din Europa desfășurată la București. Ce se întâmplă acum în Marea Neagră?

Citeste si: Andreea Tonciu a vorbit despre divorț: ""E mai mică decât mine, are 34 de ani. Mi-a distrus familia! S-a aflat în martie"- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Vasile Dîncu, despre luptele care au loc în Marea Neagră: „ România monitorizează cu mare atenţie această situaţie”

În cadrul reuniunii au participat 25 de şefi ai forţelor navale din ţările europene membre ale UE sau ale NATO şi a reprezentanţilor conducerilor Comandamentului Maritim Aliat al NATO şi ai Flotei a VI-a a SUA dislocată în Europa.

Ministrul Apărării, Vasile Dăncu, a abordat un subiect de mare interes, care are loc chiar în aceste momente: luptele rușilor cu ucrainenii din Marea Neagră, în apropierea Insulei Șerpilor, care odinioară a aparținut României. 

Citeste si: Ministrul Apărării exclude revenirea la stagiul militar obligatoriu. Ce se va întâmpla în România, în caz de război: "Astăzi se merge pe armate profesioniste"

„Trăim cu toţii vremuri extrem de grele aici, în regiunea Mării Negre, în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse asupra unui stat suveran şi independent,

Ucraina. 

Citeste si: Este sau nu România în pericol de război? Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, comentează acțiunile Rusiei, după atacurile din Transnistria: "Încearcă căutarea unor motive"

Prezenţa dumneavoastră la Bucureşti este cu atât mai relevantă în contextul în care se poartă lupte în Marea Neagră, forţele ruse fiind, de fapt, aproape de gurile Dunării, pe Insula Şerpilor. România monitorizează cu mare atenţie această situaţie, posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa, şi rămâne procupată de faptul că Marea Neagră nu este, practic, deschisă pentru circulaţia intenaţională”,  a spus Vasile Dîncu în cadrul reuniunii. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nicolae Ciucă pune creșterea inflației pe seama războiului din Ucraina: ”Această criză este una la nivel european”. Ce le cere premierul colegilor politicieni

Finlanda, lovitură dură pentru Vladimir Putin! Vrea să intre în NATO de urgență: „Trebuie să aplicăm fără întârziere”

Când se va termina, de fapt, războiul dintre Rusia și Ucraina?! „Când vom avea tot ce este al nostru”. Volodimir Zelenski, anunț neașteptat

Top 3 cele mai prefăcute zodii

Vestea dimineții despre ELENA UDREA. Anunțul cutremurător venit chiar acum

Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi

Este obligatoriu pentru cei născuţi înainte de 1962! Ce trebuie să facă aceşti români

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies