S-a născut normal, dar de la 16 luni a rămas orb și cu paralizie cerebrală! Greșeala pe care a făcut-o tatăl lui o fac mulți părinți: „L-am găsit cenușiu la față, în brațele lui”

Puțini părinți știu ce înseamnă „sindromul copilului zgâlțâit” sau că bebelușii pot rămâne cu traume pentru tot restul vieții.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Sindromul copilului zgâlțâit apare în urma mișcărilor bruște sau zduguidea sugarului sau a copilului mic. Mulți părinți fac astfel de gesturi fără să-și dea seama de efectele grave pe care le pot avea.

Același lucru s-a întâmplat și într-o familie din Marea Britanie. Mama s-a dus la duș și l-a lăsat pe Charile, în vârstă de doar 16 luni pe atunci, cu tatăl lui. Când femeia a ieșit din baie, viața i s-a transformat complet.

„Îmi aduc aminte că am ieșit din duș și l-am gasit pe Charlie cenușiu la față, fără viață, în brațele tatălui său. Nici măcar nu mai respira și nu înțelegeam de ce. Am alergat cu el spre spital, nici nu mă așteptam să mai reușim să-l salvăm”, a povestit mama băiatului, conform demămici.ro.

Deși era sănătos la naștere, copilul a suferit traume ireversibile după ce tatăl lui la zguduit. Charile a rpmas orb și cu paralizie verebrală și are nevoie permanentă de ajutor.

Citeste si: Interviu în 4 cu Pepe, Raluca și fetițele lor! Bruneta și soțul ei, dezvăluiri din intimitate - Maria și Rosa au răspuns și ele la întrebări

Citeste si: Stenograma la care familia Melencu a luat foc! Dialogul halucinant dintre Gheorghe Dincă și soția lui: „Scoate câinii din curte! Ocupă-te de copii!”

Citeste si: Război între interlopi! Șeful clanului Sportivilor, săltat de pe aeroport după ce a incendiat o casă a rivalilor din familia Corduneanu

Tatăl copilului a fost condamnat la închisoare

Tatăl lui Charlie și-a recunoscut greșeala și a a fost condamnat la patru ani de închisoare.

„Cel mai important lucru acum, după tot ceea ce s-a întâmplat cu Charlie, este să reduc numărul unor astfel de cazuri și niciun copil sa nu mai treacă printr-un asemenea chin”, a declarat mama copilului.

Pediatrii au declarat că „sindromul copilului zgâlțâit” nu apare neapărat atunci când părinții vor să-i facă rău bebelușului și că, de cele mai multe ori, mamele sau tații nu își dau seama cât de periculoase sunt gesturile bruște pentru un bebeluș. 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate