Salarii imense la „Chefi la Cuțite” în 2020. Câți bani au încasat Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu de la Antena 1. Unul dintre ei este plătit mai mult

Cei trei jurați de la „Chefi la cuțite” au salarii pe măsura audiențelor record pe care le obține emisiunea culinară de 8 sezoane încoace.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Emisiunea „Chefi la cuțite” este un fenomen în televiziunea românească.

De opt ani de zile, cu fiecare sezon în parte, formatul reușește să aducă audiențe record postului Antena 1. În aceste condiții, și salariile chefilor Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu sunt pe măsură.

Câți bani au încasat jurații de la „Chefi la cuțite”

Nu încape îndoială că Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu sunt printre cele mai apreciate vedete ale postului Antena 1. Emisiunea „Chefi la cuțite” ține cu sufletul la gură milioane de români. Mai este foarte puțin până la marea finală, în care aflăm cine este câștigătorul celui de-al 8-lea sezon.

Citeste si: Când are loc finala sezonului 8 Chefi la Cuțite. Antena 1 face anunțul mult așteptat de fanii emisiunii. Cine sunt finaliștii

Munca multă este bine plătită, un principiu care se aplică în contractele celor trei jurați cu postul de televiziune Antena 1.

Astfel că, vorbim de salarii uriașe pentru câteva luni de filmări pe an. Mai exact, pentru aprozimativ trei luni de filmări pentru un sezon „Chefi la cuțite”, fiecare dintre jurați câștigă mii de euro. Totuși, se pare unul dintre cei trei jurați câștigă mai mult decât ceilalți doi. 

Câți bani câștigă Sorin Bontea la „Chefi la Cuțite”

Câți bani au încasat jurații de la „Chefi la cuțite”
Chef Sorin Bontea

Totuși, aparent, unul dintre cei trei chefi câștigă puțin mai mult decât colegii săi, potrivit Impact.ro.

Explicația ar fi că, Sorin Bontea este cel mai vizibil dintre ei și se poziționează printre primii cinci cei mai buni bucătari din România. Astfel, salariul acestuia, pentru un sezon „Chefi la cuțite” se ridică la 10.000 de euro.

„Sorin câștigă 10.000 euro pe sezon. Vorbim de aproape 3 luni de filmări, în care se stă în platou și câte 12 ore pe zi.

Este și cel mai bine plătit chef dintre cei trei, însă are și cea mai vastă experientă în bucatărie, numărându-se în topul celor mai buni 5 bucătari din România ”, au dezvăluit surse de încredere, pentru Impact.ro

Citeste si: Cine sunt semifinaliștii sezonului 8 „Chefi la Cuțite”. Un concurent cu șanse la titlu a fost eliminat din competiție

În plus, Sorin Bontea a câștigat și premiul cel mare la Asia Express, împreună cu prietenul său, Răzvan Fodor, în valoare de 30.000 de euro, pe care l-au împărțit frățește.

Câți bani au încasat jurații de la „Chefi la cuțite”
Sorin Bontea și Răzvan Fodor

Citeste si: Lumea o uitase pe Diana Simion, fosta soție a lui Răzvan Simion, care se retrăsese într-un con de umbră pentru a-şi creşte cei doi copii. Acum, s-a întâmplat asta- bzi.ro

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România

Chef Cărălin Scărlătescu este iubit de public pentru calitățile de necontestat din bucătărie, dar și pentru carisma sa. Juratul de la „Chefi la cuțite” are o poveste de viață impresionantă. Deși acum a ajuns pe culmile celebrității, el recunoaște cu mândrie că a plecat de jos, mai exact de la curățat cartofi.

„Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă”.

Câți bani au încasat jurații de la „Chefi la cuțite”
Chef Cătălin Scărlătescu

Scărlătescu a lucrat pe vapoare şi prin bucătariile Europei. „Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie”, a mărturisit Scărlătescu.

Citeste si: Cine este Roxana Blenche? Femeia cu cele mai mari șanse să câștige sezonul 8 „Chefi la Cuțite”

Întors în România, acesta s-a angajat ca ajutor de bucătar la „Angel’s”, un restaurant din Bucureşti. În numai două luni a ajuns bucătar-şef. A pornit cu o leafă de 200 de dolari. Acum are 1.600. „Şi sunt în creştere....”, ne dezvăluia juratul.

Florin Dumitrescu: „Meseria de chef poate fi bănoasă”

Câți bani au încasat jurații de la „Chefi la cuțite”
Chef Florin Dumitrescu

Cel mai tânăr dintre jurații de la „Chefi la cuțite”, Florin Dumitrescu, mărturisea într-un interviu pentru Life.ro că meseria de bucătar chef poate asigura un trai mai mult decât decent de viață.  „Meseria de chef poate fi bănoasă. Condiţiile ca un chef să ajungă să încaseze sume cu trei zerouri, în valută, sunt totuşi foarte stricte. Dacă îţi faci meseria cu responsabilitate, dacă eşti creativ, dacă aduci încasări firmei cu care colaborezi, poţi ajunge şi la un astfel de salariu”, spune juratul.

Citeste si: Cătălin Rizea, în semifinala Chefi la Cuțite! Ce mesaj i-a transmis Adda, soția sa: "A leșinat nebuna..."

El mărturisește că banii nu au fost niciodată o prioritate pentru el, ci mai degrabă și-a dorit să învețe meserie. Știa că doar asta îl poate propulsa în carieră și în cele din urmă a reușit.

Am învăţat de la cei mai buni. Am învăţat de la toţi bucătarii alături de care am transpirat în service, am învăţat de la toate femeile de la vase alături de care am muncit, am învăţat de la cei care practică meseria asta fără pensete legate de tunică cu numele inscris pe piept. În primul rând, am învăţat să muncesc în bucătărie, să îmi respect colegii, iar primul profesor mi-a fost întâiul meu chef. Tot el mi-a explicat, pe când aveam 15 ani, să nu mă intereseze banii, ci informaţia! Să învăţ reţete, tehnici, stiluri diferite de gătit”, spunea Florin Dumitrescu, pentru Life.ro.

El a dezvăluit că a fost atras de bucătărie după ce a văzut o emisiune culinară. În prezent, Florin Dumitrescu este unul dintre cei trei jurați de la emisiunea „Chefi la cuțite”.  „Înainte să intru într-o bucătărie profesionistă am simţit chemarea. Mă uitam la o emisiune culinară şi când am văzut că este vorba despre o meserie curată, nobilă, m-a atras instantaneu. După ce am simţit pe pielea mea ce înseamnă să lucrezi într-o bucătărie, mi-a luat vreo şase luni să mă îndrăgostesc cu adevărat de gastronomie”, mai spunea chef Florin Dumitrescu.

Citeste si: Cine este Cristian Boca? Omul cu cele mai mari șanse să câștige „Chefi la Cuțite” din echipa lui Cătălin Scărlătescu

Până acum au fost difuzate 7 sezoane „Chefi la cuțite”, iar titlurile au fost împărțite astfel: 3 concurenți din echipa lui chef Sorin Bontea au câștigat marea finală, doi din echipa lui chef Florin Dumitrescu și doi din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu. Marea finală a sezonului 8 „Chefi la cuțite” are loc miercuri, 16 decembrie, când vom afla cine câștigă titlul de cel mai bun bucătar din România.

Câți bani au încasat jurații de la „Chefi la cuțite”

 

SURSE: Impact.ro, Life.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies