WowNews logo WOWnews
Stories
Salată orientală

Salată orientală

Diverse

Salată orientală, gata în doar o oră! Rețetă simplă și gustoasă cu doar câteva ingrediente. Vezi modul de preparare!

Iată cea mai ușoară și delicioasă rețetă de salată orientală!

Salata orientală este un preparat delicios, ușor de gătit și nelipsit de pe mesele românilor. Iată lista de ingrediente și modul de prepare!

Rețetă salată orientală

Salata orientală, unul dintre cele mai apreciate și iubite preparate, poate fi servită atât ca un fel de mâncare de sine stătător, cât și drept garnitură la un fel principal. Salata orientală este ușor de gătit, astfel că, poate fi realizată atât de bucătarii iscusiți, cât și de pofticioșii neexperimentați în ale bucătăriei.

Citeste si: Cine este iubitul Cabiriei, fiica Maiei Morgenstern? Între cei doi, care abia au devenit părinți, este o diferență de 37 de ani- kfetele.ro

Înainte de a trece la lista de ingrediente și modul de preparare, este important de menționat ce cartofi sunt potriviți pentru preparat. Mai exact, în funcție de mâncarea pe care doriți să o faceți, există diferite tipuri de cartofi pe care îi puteți folosi.

De exemplu, cartofii folosiți pentru prăjire nu sunt potriviți pentru piure, deoarece fierb greu. Pentru salata orientală, cei mai buni cartofi sunt cei noi și mici, dar și cartofii în coajă roșie, întrucât rămân tari.

Salată orientală

Salată orientală

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe (sunt mai gustoase cele roșii)
  • 4 ouă
  • 200 g măsline
  • 2 linguri oțet
  • ulei, sare și piper după gust

Citește și: Pizza rapidă și gustoasă chiar la tine acasă! Se face cu blat de pâine și este gata în doar câteva minute

Mod de preparare

Puneți cartofii la fiert cu coajă pentru 30-40 de minute. La fel și ouăle, le puneți la fiert pentru 10-12 minute. Cât lăsați să se răcească cartofii și ouăle, vă ocupați de ceapă pe care o tăiați ori în felii subțiri ori o mărunțiți.

Când s-au răcit cartofii, îi decojiți și îi tăiați în cuburi. La fel procedați și cu ouăle fierte tari, le decojiți și le tăiați felii.

Puneți toate ingredientele într-un bol, adăugați puțin ulei, sare, piper și oțet după gust. Amestecați bine și gata.

Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!

Rețetă maioneză pentru salata orientală

Salata orientală poate fi preparată și consumată atât cu maioneză, cât și fără maioneză.

Dacă mai sus am exclus maioneza, prezentând o rețetă simplă și rapidă, pofticioșii pot include, de asemenea, și maioneză de casă.

Citeste si: Manuela decide soarta unuia dintre concurenții „Casa iubirii”! Aflați pe cine va trimite spre eliminare în ediția de duminică, 7 septembrie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Incredibil, dar adevărat! Un bărbat a stat 30 de ani după gratii pentru o crimă pe care NU a comis-o: "Tribunalul a confirmat astăzi". Detalii revoltătoare dintr-un caz care șochează lumea- radioimpuls.ro

Primul pas către o maioneză perfectă de casă sunt ingredientele. Nu sunt multe, dar trebuie să fie de calitate. Ingredientul de bază este uleiul, pe care îl puteți alege dintre cel clasic, de floarea soarelui, sau de măsline.

Rețeta clasică are în compoziție uleiul de floarea soarelui, însă puteți la fel de bine să îl folosiți pe cel de măsline. Totodată, proaspete trebuie să fie și ouăle, pe care trebuie să le țineți la temperatura camerei, altfel maioneza se va tăia. Ultimul este muștarul. Acesta trebuie să fie clasic, fără miere sau hrean.

Citește și: Patru rețete simple cu avocado, perfecte la micul dejun sau gustare. Te vei îndrăgosti iremediabil de aceste preparate rapide și sănătoase

Ai doilea pas implică câteva sfaturi practice și utile pentru rețeta de maioneză. Sunt șapte la număr, atent alese și trebuie neapărat să le faceți în ordinea în care le veți vedea mai jos, astfel încât compoziția nu se va tăia. Iată de ce trebuie să ții cont:

  • Adăugați mai întâi gălbenușurile, apoi muștarul și uleiul
  • Puneți sucul de la o lămâie peste gălbenușuri, la început
  • Uleiul trebuie adăugat treptat – mai întâi este bine să puneți o cantitate mică de ulei și, când sosul se îngroașe, puneți restul de ulei
  • Adăugați treptat și sarea și gustați sosul ca să vă asigurați că nu se sărează prea rău
  • Dacă folosiți gălbenuș fiert, nu uitați să amestecați bine
  • Dacă vi se taie maioneza, adăugați o linguriță de muștar și amestecați rapid până când maioneza își revine.