
kanald.ro
Salată orientală
Diverse
Iată cea mai ușoară și delicioasă rețetă de salată orientală!
Salata orientală este un preparat delicios, ușor de gătit și nelipsit de pe mesele românilor. Iată lista de ingrediente și modul de prepare!
Salata orientală, unul dintre cele mai apreciate și iubite preparate, poate fi servită atât ca un fel de mâncare de sine stătător, cât și drept garnitură la un fel principal. Salata orientală este ușor de gătit, astfel că, poate fi realizată atât de bucătarii iscusiți, cât și de pofticioșii neexperimentați în ale bucătăriei.
Înainte de a trece la lista de ingrediente și modul de preparare, este important de menționat ce cartofi sunt potriviți pentru preparat. Mai exact, în funcție de mâncarea pe care doriți să o faceți, există diferite tipuri de cartofi pe care îi puteți folosi.
Salată orientală
Ingrediente
Citește și: Pizza rapidă și gustoasă chiar la tine acasă! Se face cu blat de pâine și este gata în doar câteva minute
Mod de preparare
Puneți cartofii la fiert cu coajă pentru 30-40 de minute. La fel și ouăle, le puneți la fiert pentru 10-12 minute. Cât lăsați să se răcească cartofii și ouăle, vă ocupați de ceapă pe care o tăiați ori în felii subțiri ori o mărunțiți.
Puneți toate ingredientele într-un bol, adăugați puțin ulei, sare, piper și oțet după gust. Amestecați bine și gata.
Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!
Salata orientală poate fi preparată și consumată atât cu maioneză, cât și fără maioneză.
Primul pas către o maioneză perfectă de casă sunt ingredientele. Nu sunt multe, dar trebuie să fie de calitate. Ingredientul de bază este uleiul, pe care îl puteți alege dintre cel clasic, de floarea soarelui, sau de măsline.
Rețeta clasică are în compoziție uleiul de floarea soarelui, însă puteți la fel de bine să îl folosiți pe cel de măsline. Totodată, proaspete trebuie să fie și ouăle, pe care trebuie să le țineți la temperatura camerei, altfel maioneza se va tăia. Ultimul este muștarul. Acesta trebuie să fie clasic, fără miere sau hrean.
Ai doilea pas implică câteva sfaturi practice și utile pentru rețeta de maioneză. Sunt șapte la număr, atent alese și trebuie neapărat să le faceți în ordinea în care le veți vedea mai jos, astfel încât compoziția nu se va tăia. Iată de ce trebuie să ții cont: