
In articol:
- Salată de primăvară cu cartofi
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Salată de primăvară cu ridichi
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Salată de primăvară cu ouă
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Salată orientală de primăvară
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Salată cu verdețuri de primăvară
- Ingrediente
- Mod de preparare
Primăvara este sezonul verdețurilor proaspete si pline de vitamine, un prilej perfect pentru o cură de detoxifiere după iarna în care am consumat alimente grele. Salatele sunt cea mai bună idee de a da un restart organismului la început de primăvară și de a ne pregăti corpul pentru sezonul cald. Iată 5 r ețete de salate de primăvară, gustoase si ușor de preparat!
5 salate delicioase de primăvară. Sunt pline de vitamine
Citeste si: 5 rețete de ciorbe de post. Cele mai gustoase ciorbe fără carne
Salată de primăvară cu cartofi
Una dintre cele mai simple și gustoase salate pe care le poți prepara în sezonul primăverii este salata de cartofi. Iată cât de ușor se prepară!
Ingrediente
cartofi noi
o ceapă roșie
câteva roșii cherry, tăiate pe jumătate
mărar
dressing format dintr-un amestec de ulei de măsline, oțet balsamic, muștar de Dijon, un strop de miere
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180-200 de grade și așază cartofii spălați si tocati cuburi în prealabil, într-o tavă unsă cu ulei. După 20 de minute de copt, scoate cartofii.
Salată de primăvară cu ridichi
Ridichiile, cu rol detoxifiant si antioxidant, sunt pline de vitamine și minerale, oferind un gust unic salatelor. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru salata de primăvară cu ridichi!
5 salate delicioase de primăvară. Sunt pline de vitamine
Ingrediente
10 ridichi, cu tot cu coajă
10 fire de ceapă verde
frunze de leuştean/frunze de pătrunjel (opţional)
sare
suc de lămâie proaspăt stors
ulei de măsline
Citeste si: Postul Paştelui 2022. Top 25 de rețete pentru Postul Mare
Mod de preparare
Ridichile şi firele de ceapă se spală, se taie şi se adaugă într-un bol, împreună cu frunzele proaspete de leuştean şi de pătrunjel. Se adaugă sare, suc de lămâie şi ulei de măsline după gust, şi se consumă imediat.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Salată de primăvară cu ouă
Iată cum poți prepara salata de primăvară cu ouă, un preparat pe cât de gustos, pe atât de sățios și plin de vitamine!
Ingrediente
1 căpățână salată verde
2 ouă
4 – 5 ridichi roșii
2 cepe verzi
3 – 4 linguri ulei vegetal sau de măsline
sucul de la o lămâie
1 lingură rasă de zahăr, opțional
sare și piper după gust
Mod de preparare
Se fierb ouăle să fie tari, timp de 7 minute, se scurg și se decojesc ouăle. Se aleg frunzele de salată, se spală și se usucă bine. Frunzele de salată se rup în bucăți cât să poată fi luate ușor cu furculița. Se curăță ceapa și se taie bucăți. Ouăle se taie în patru. Se adaugă toate ingredientele într-un bol încăpător.
Se omogenizează într-un castronel zeama de lămâie cu sarea, zahărul (dacă folosiți) și piper după gust. Se adaugă acest dressing peste ingredientele din catron și se adaugă uleiul. Se amestecă pentru omogenizare și salata e gata de servit.
Salată orientală de primăvară
Un alt preparat specific sezonului de primăvară este salata orientală, un fel de mâncare simplu, dar plin de arome speciale. Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
300 g castraveți cornișon întregi
1 kg cartofi
2 cepe roșii
150 g măsline
3-4 linguri ulei
2-3 linguri oțet
1 legătură ridichi
1 legătură ceapă verde
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
1/2 salată verde
Puțin arpagic verde
Sare
Piper
Mod de preparare
Pune cartofii nedecojiți la fiert în apă rece, adaugă puțină sare și lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute. Scurge-i apoi de apă și lasă-i să se răcească pentru a-i putea decoji. Între timp, taie ceapa verde și arpagicul mărunt, ceapa roșie în solzișori, măslinele în rondele, ridichile în lamele, salata verde în fâșii și castraveții murați. Taie și cartofii fierți în bucăți potrivite și amestecă toate ingredientele foarte bine. La final, adaugă uleiul, oțetul și condimentează cu sare și piper.
Salată cu verdețuri de primăvară
În perioada aceasta, piețele sunt pline de verdețuri proaspete și pline de vitamine. Salata cu verdețuri de primăvară este perfectă pentru o cură de detoxifiere a organismului. Iată cum se prepară!
5 salate delicioase de primăvară. Sunt pline de vitamine
Ingrediente
o salată verde
o legătură de spanac
o ceapă verde
o legătură mărar
sare, piper
ulei de măsline
lămâie (o jumătate)
Mod de preparare
Spală toate verdețurile și usucă-le ușor cu prosoape de hârtie sau lasă-le la scurs. Apoi mărunțește salata si spanacul cu mâna și taie ceapa și mărarul. Adaugă totul într-un bol si condimentează cu sare și piper. La final, fă un dressing din 2-3 lingurițe de ulei și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecă totul și salata este gata de servit!