Sanitas Săpoca: „E inadmisibil ca trei persoane să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice”

Sindicalișii spun că au existat mia multe discuții în care au vorbit despre lipsa de personal de la spitalul din Săpoca.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Membrii sindicatului Sanitas Săpoca pun pe seama lipsei personalului evenimentul în care și-au pierdut viața patru oameni și alți 9 au fost răniți. Ei au spus că au alertat autoritățile în mai multe rânduri în legătură cu situația de la spitalul de psihiatrie din Buzău.

„Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și-au pierdut viata pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate!

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numarul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal.

Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu, dezvăluiri în cazul Caracal! Misterul se adâncește: „Este logic că nu avea cum să o omoare Gheorghe Dincă, dacă el nu era acolo”

Citeste si: Alexandru Cumpănașu a răbufnit din nou și face acuzații uluitoare: „Clanuri formate din interlopi, politicieni, politisti, procurori, judecatori”

De asemenea, sporul de periculozitate de 75% pe care l-am avut ni s-a diminuat la 50%, motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor. Dragi colegi, știu că lupta noastră e dificila, dar vom continua indiferent câte piedici ni se vor pune. Fiți calmi, uniți și împreună vom învinge!”, este mesajul publicat pe pagina Sindicatului Sanitas Săpoca.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate