Sătenii din Ilva Mică, județul Bistrița Năsăud, strâng bani din donații și cumpără tablete pentru copiii nevoiași din comună

Elevii sunt îndemnați să facă școală online, dar mulți dintre copiii din satele din România nu dispun de tehnologia necesară. Este și cazul unor copii nevoiași din comuna Ilva Mică, județul Bistrița Năsăud.

Distribuie pe:

Autor: M.B.


In articol:

În plină pandemie de coronavirus, profesorii și copiii sunt îndemnați să se descurce cu ajutorul tehnologiei. Profesorii predau lecțiile online, iar copiii îi urmăresc pe tabletă sau pe calculator. Mulți dintre elevii României nu au, însă, nici măcar o masă caldă o dată zi, cu atât mai puțin acces la tablete sau laptop-uri pntru a putea participa la ore.

Este și cazul unoc copii din Ilva mică, județul Bistrița Năsăud. Nu au mai putut merge la școală din cauza pandmiei de coronavirus, dar nici părinții nu au posibilitatea să le cumpere tablete pentru a studia. Așa că, locuitorii din comună au decis să nu mai aștepte tabletele promise de Guvernul României și s-au gândit la soluții pentru a-i ajuta pe elevi. au creat o pagină de Facebook numită „Voluntari Ilva Mică” și i-au invitat pe consăteni, pe cei care s-au născut în localitate dar și pe toți doritorii să doneze o tabletă nouă sau veche copiilor, sau să contribuie cu o donație în bani penrtu achiziționarea dispozitivelor.

Citeste si: Marea artistă a României a murit în chinuri. Scenariu-șoc al martorilor - evz.ro

Citeste si: Pacient cu COVID, uitat în izolator două zile la Ploiești, fără tratament, doar cu masca de oxigen pe față - bzi.ro

„Întinde o mână copiilor care nu au posibilitatea de a învăța online. Îmi face mare plăcere să văd cum toți cei care iubesc Ilva Mica s-au pus în mișcare pentru a rezolva o problemă care este o prioritate zero în aceste zile. Haideți să nu lăsăm nici un copil fără mijloace de a învăța online. Deși nu este așa de simplu pe cât pare, deoarece în afară de tablete sau smartphone-uri este nevoie de conexiune la internet, este nevoie de a instala aplicațiile pe dispozitive și un pic de inițiere pentru cei începători. Împreună cu implicarea celor din școala, primărie, biserică și noi cei din societate putem să reușim”,  a scris Lucian Muntean, un locuitor din Ilva Mică, pe Facebook.

Oamenii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe copiii din Ilva Mică

„Oamenii au înțeles ca nu e ok să aștepte până în toamnă ca să vadă ce se întâmplă cu școala… Și deși sunt dezbinați, ca toți românii, au reușit să se strângă indiferent de situație, religie, partid… Și se adună tablete, din toate colțurile lumii ajung acolo, unde la toamnă, vor fi împărțite elevilor fără posibilități. Noi și second-hand hand. Găsiți prin acest tag #toamnasenumaratabletele mai multe informații. Gata, v-am scris, cine are vreo tabletă și vrea sa scape de ea să ma anunțe. Se strâng și bani, ajutați cu ce puteți chiar dacă nu aveți nici o treabă cu această localitate. Promit ca vă iau pe munții Rodnei sau vă dau o tură cu caiacul pe Someș. Mulțumesc”, a scris și Călin Munteniță, născut în Ilva Mică.

Citeste si: Ramona de la Puterea Dragostei, îndrăgostită de Nikolas Sax! Ce spune despre celebrul manelist

Până acum s-au strâns șapte tablete noi și una la mâna a doua și alte 17 sunt pe drum spre copiii care așteaptă nerăbdători.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 26 Noiembrie 2020: astăzi norocul poate veni din cele mai neobișnuite situații

Se impune carantină națională? Nelu Tătaru a făcut anunțul miercuri seara

Momente de groază la Pro Tv! O super vedetă, luată cu salvarea. A căzut brusc la pământ și nu-și mai simțea picioarele

Începe procesul lui Gheorghe Dincă! Anunțul ȘOC în cazul Caracal

Incendiu periculos pe DN1! O cisternă cu 30 de tone motorină şi benzină a luat foc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies