Satul din România în care toate femeile sunt gravide, în același timp! Cum a fost posibil

Un sat din România poate intra în Cartea Recordurilor, după ce toate femeile au rămas însărcinate.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere


In articol:

Un sat din România reușește să dețină un record absolut în România. Femeile din satul Crucea din comuna Lungani au reușit performanța de a rămâne toate însărcinate în anul 2011. Atunci, toate femeile fertile din satul ieșean au deveni mame în același ani. Mai mult decât atât, anual se nasc o sută de copii.

La finalul anului 2011, satul număra în jur de 280 de gravide, iar cele mai multe dintre ele erau de etnie romă. Dacă multe persone ar putea considera acest lucru ieșit din comun, localnicelor din Crucea li se pare un lucru absolut normal.

Citeste si: Imaginile terorii! Un stat din SUA a fost lovit de 32 de tornade în 24 de ore. Pagubele sunt majore

Citeste si: Doliu în televiziune! O celebră prezentatoare s-a stins din viață

Citeste si: Meteo: Ciclonul se apropie! România, traversată de furtuni și grindină

Femeile devin mame dinainte să aibă 20 de ani

Tinerele se căsătoresc foarte devreme, așa că până la vârsta de 20 de ani au deja câțiva copii, pe care îi nasc prin cezariană sau natural.

Sunt foarte multe cupluri de tineri în comună. Fetele nasc prin cezariană, de la 15 ani, în spitalele din Paşcani sau Iaşi. Este periculos ca aceste tinere să facă cezariană de la o vârstă aşa de fragedă. Nu prea vin la control şi tocmai cele care ignoră acest lucru au probleme serioase la naştere", spune Rotaru Verginia, medic de familie în comună, potrivit adevarul.ro.

„Am cazuri de copii de 3-4 luni care nici acum nu figurează în liste cu CNP-ul", spune medicul de familie din comuna Lungani, care crede că numărul femeilor însărcinate este mult mai mare decât cel înregistrat la dispensar, mai mled că multe dintre ele nu au documente sau nu sunt înregistrate la dispensar ca așteptând un copil.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate