Scandal în Parlament pe tema certificaului verde! Liderii AUR au intrat cu forța în ședința Comisiei de Sănătate

Parlamentarii AUR au intrat intrarea în ședința reunită a Comisiei de Sănătate și Comisiei Juridice.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

A fost scandal în Parlamentul României, în timpul ședinței reunite a Comisiei de Sănătate și Comisiei Juridice, pe tema introducerii certificatului verde COVID-19 pentru angajații de la stat. Parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion, și-au forțat intrarea în timpul ședinței. Momentul a fost filmat de George Simion, unul dintre liderii AUR, și a fost postat pe pagina sa de Facebook.

„De ce nu se înregistrează această ședință? Ce voiați să pregătiți? De ce nu aveți camere video?”, a întrebat unul dintre membrii AUR.

George Simion și ceilalți parlamentari AUR și-au forțat intarrea în cadrul ședinței, care s-a încheiat în urma scadalului generat.

„Ați văzut cum nu vor ca presa să fie prezentă și nu ne lasă să filmăm la lucrări. Nu pot să voteze cinci oameni pentru ca voi să fiți închiși în case. Îmi pare rău că a fost ținută presa în felul ăsta pe holuri”, a spus George Simion în timpul live-ului.

Citeste si: George Simion vrea să legalizeze consumul de canabis în scop medicinal: „AUR vrea să elimine aberațiile astea”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Daniel Fenechiu a mărturisit că l-a anunțat pe George Simion că nu poate intra în cadrul ședinșei și a a încercat să le blocheze accesul în sală. Senatorul PNL a fost îmbrâncit de membrii AUR, care și-au forțat intrarea în cadrul ședinței.

„În momentul în care au venit doi colegi de la Comisia de Sănătate, au forțat ușa, ne-au dat la o parte și au intrat aproximativ 10-15 deputați și senatori AUR.

Eram singur în fața unor cetățeni care nu respectau nici măcar regulile din Senatul României. În acel moment ne-am retras”, a declarat Daniel Fenechiu.

streinu cercel

Profesorul Adrian Streinu Cercel a părăsit sala de ședință 

[Sursa foto: Captura Video]

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a părăsit sala 

Liderii AUR au intrat în încăpere înainte de începerea ședinței, care a fost anulată. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele comisiei, a luat decizia de a părăsi încăperea.

„S-a discutat astăzi în biroul Comisiei pentru sănătate cu privire la proiectul care doreşte să reglementeze faptul că personalul medical care nu este vaccinat va fi suspendat pe o perioadă de 30 de zile sau se vor testa pe banii lor.

Preşedintele comisiei, domnul Streinu-Cercel, şi colegii de la PSD au solicitat celor de la PNL să amânăm discuţia în comisie, să amânăm elaborarea unui raport, să discutăm doar amendamentele – care sunt destul de multe-, să discutăm punctele de vedere venite de la Sanitas şi de la Avocatul Poporului şi organizaţii profesionale. Nu s-a dorit acest lucru, motiv pentru care PNL, trecând peste prevederile regulamentului Senatului, a hotărât convocarea şedinţei comisiei la ora 16,00. PSD nu va participa la această şedinţă, care este convocată nestatutar.

Comisia poate fi convocată de altcineva doar în absenţa preşedintelui. Preşedintele a fost prezent, a solicitat şi a decis să nu se convoace această şedinţă”, a declarat Florin Bodog la Palatul Parlamentului.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies