Scandal! Inmormantarea Regelui incalca legile crestine! Inhumat pe intuneric? Fara uniforma? Nu va fi adus pe tun, cum i se cade unui maresal?

Decizia Familiei Regale, in ceea ce priveste inmormantarea Regelui Mihai, i-a socat pe multi. Ceremonia nu respecta normele inhumarii unui rege, dar se pare ca nici pe cele religioase.

Autor: C.L.

La scurt timp dupa anuntul privind moartea Regelui Mihai, Casa Regala a oferit si programul ceremoniilor funerare. Dupa difuzarea acestuia, multi s-au aratat revoltati. Si asta, pentru ca ceremonia de la Curtea de Arges este una neasteptata pentru ultimul rege al Romaniei.

Stefan Dumitrache, directorul Muzeului Curtea de Arges, a declarat pentru publicatia Profit ca, parerea sa este ca membrii Casei Regale arata, prin acest program, lipsa de respect fata de Regele Mihai.

“Programul arata clar ca nu se respecta traditia pentru ca nu va fi adus cu trenul regal si nici nu va fi pus sicriul pe afet de tun, asa cum ar fi trebuit pentru ultimului maresal al Romaniei”, a declarat Stefan Dumitrache.

In plus, ora anuntata pentru slujba de inmormantare este 18.45, adica dupa apusul Soarelui. La jumatatea lunii decembrie, conform astrologilor, Soarele apune in jurul orei 16.30. Conform traditiei ortodoxe, inmormantarile se fac pana la apusul soarelui, astfel incat sicriul sa fie bagat in cripta pe lumina.

Citeste si: Regele Mihai a murit! Ultimele imagini cu Majestatea Sa sunt din urma cu aproape doi ani

Avand insa in vedere faptul ca sicriul cu trupul regelui va fi asezat intr-o cripta din interiorul noii catedrale de la Curtea de Arges, probabil ca reprezentantii Casei Regale nu au tinut cont de faptul ca afara va fi intuneric de mai bine de doua ore, atunci cand va incepe slujba inhumarii.

Acestea nu sunt insa singurele lucruri contestate de istorici dar si de traditionalistii ortodocsi, ci si modul in care va fi imbracat Regele Mihai.

Exista zvonuri ca Regele Mihai nu ar fi fost imbracat in uniforma militara, ci intr-un costum obisnuit.

Regele MIhai a murit pe 5 decembrie, la locuinta sa din Elvetia. Conform programului oficial al Funeraliilor Regale, siciriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi adus in tara pe 13 decembrie, la oar 11.00, pe aeroportul Otopeni, inmormantarea fiind programata pentru sambata, 16 decembrie, la Curtea de Arges.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies