Stiri

Scandal la adăpostul de câini din Vâlcea! Zeci de voluntari se tem că animalelor li se pregăteşte eutanasierea

Un scandal de proportii a izbucnit la adapostul e caini din Feteni-Valcea, unde sunt aproximativ 500 de caini. Voluntari se tem ca acestora li se pregateste eutanasiera in secret.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


Scandal la adăpostul de câini din Vâlcea! Zeci de voluntari se tem că animalelor li se pregăteşte eutanasierea
Potrivit site-ului change.org, primaria orasului Ramnicu-Valcea ar dori ca cei 500 de caini sa fie eutanasiati. Voluntarii sunt in alerta, iar pe net circula deja o petitie pentru salvarea animalelor.
 
"Voluntari si membrii ai asociatilor de protectie a animalelor au incercat sa ofere ajutor cainilor din adapostul public Feteni din Ramnicu Valcea cu hrana, custi, paleti, cosuri, strat, sterilizari si alte operatii si tratamente, promovare pentru adoptie, adoptii, cu scopul de a diminua cheltuielile de la bugetul local pentru intretinerea acestor caini si de a mentine un numar constant de caini in adapost pentru a nu depasi capacitatea maxima admisa."
"Am asigurat pe perioada sezonului rece sute de baloti de paie pentru stratul cainilor. Am orgnizat campanii de sterilizare in adapostul public pentru sute de caini, evitand inmultirile nedorite si venind astfel in ajutorul medicului veterinar si reducand cheltuielile suportate de primarie. Am facut posibila adoptia a sute de caini din acest adapost, incurajand adoptiile responsabile si eficiente la nivel local, national si international. De asemenea, exista un grup de elevi din orasul nostru care a ales sa isi dedice perioada inainte de sarbatorile de Craciun si Paste pentru acesti caini! Ei organizeaza spectacole, iar banii stransi ii folosesc pentru a cumpara mancare uscata si vin si le fac o bucurie prietenilor lor necuvantatori inainte de sarbatori. Pentru ca, spun ei, Mos Craciun trebuie sa vina la orice fiinta! Mai mult, ei incurajeaza adoptiile acestor caini printre prietenii lor si si-au convins parintii sa le permita sa plece acasa cu un nou prieten din adapost!
 
Pana in acest moment, aportul adus de catre noi si buna colaborare cu primaria au asigurat o buna functionare a adapostului de caini fara stapan din Feteni, Ramnicu Valcea. Nu intelegem de ce primaria Ramnicu Valcea a dispus anagajarea unui alt medic veterinar la adapostul public Feteni, din moment ce lucrurile aveau o buna desfasurare cu vechiul medic (dar care a refuzat eutanasierea!)", scriu voluntarii pe site.
 
Pana in acest moment, primaria nu a avut nicio reactie. Asteptam o pozitie oficiala care sa lamureasca acest scandal.

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune