Scandal pe axa România-China. Am găsit vaccinul împotriva COVID-19, ei îl folosesc

Scandal cu o miză uriașă între români și chinezi. Vaccinul revoluționar împotriva COVID-19 inventat la Timișoara a fost copiat de chinezi.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Scandal pe axa România-China. Am găsit vaccinul împotriva COVID-19, ei îl folosesc


In articol:

La finalul lunii ianuarie, la nivel științific a fost validat un vaccin destinat combaterii COVID-19. Vaccinul, considerat a fi revoluționar, a fost copiat de cercetătorii chinezi, care l-au și validat. 

Profesorul dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen - cel mai mare centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din Estul Europei, relatează cum instituția pe care o conduce a fost ofertată inclusiv de Ambasada Chinei, pentru a avansa cercetările.

Varianta românilor în legătură cu vaccinul împotriva COVID-19

”Pe data de 8 februarie am publicat (împreună cu echipa de la OncoGen) un articol care descrie tehnologia de producerea a unui vaccin împotriva COVID-19, tehnologie care fusese postată pe site-ul OncoGen.ro cu circa 2 săptămâni înainte. Astăzi am aflat că pe data de 3 martie, un grup de cercetători chinezi au publicat un articol (aproape) identic cu al nostru.

Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își insușească rezultatele muncii noastre și apoi să mai și adauge ”All Rights Reserved”.

Așa că în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre,… deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor”, a scris profesorul Păunescu pe pagina sa de Facebook.

Localizat la Timișoara, OncoGen este cel mai mare centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din Estul Europei.

Scandal pe axa România-China. Am găsit vaccinul împotriva COVID-19, ei îl folosesc

Cum au driblat chinezii inventivitatea românului

Prof. Păunescu susține că, până la urmă, vaccinul propus de OncoGen a fost ”validat” de chinezi. ”La scurt timp după publicarea articolului referitor la cercetarea noastră, am fost contactați de Ambasada Chinei, care ne-a oferit inclusiv sprijin material pentru a avansa. Tot ce am dorit noi a fost să putem avea un schimb de experiență cu cercetători chinezi.

În acest sens, am găsit, la cererea diplomaților, trei institute care derulau cercetări în același domeniu ca și noi. Ulterior, înrăutățindu-se situația în China, răspunsul a fost că trebuie să se focuseze pe salvarea populației, lucru firesc de altfel, urmând ca schimburile științifice să fie continuate ulterior”, a explicat, în exclusivitate pentru Evz.ro, profesorul Păunescu.

COVID-19, dispută între chinezi și români

La începutul lunii, un grup de cercetători chinezi au publicat un studiu despre un vaccin adaptat caracteristicilor genetice imune ale populației dintr-o anumită regiune, exact ceea ce, din ianuarie, au propus și timișorenii. Până la urmă, aceasta poate fi o soluție viabilă, având în vedere că soluția găsită inhibă virusul în esența lui, indiferent de câte mutații genetice a mai suferit acesta între timp.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate