Scandal pe Otopeni! Wizz Air şi Ryan Air riscă să fie grav sancţionate! Au crescut taxele şi au modificat dimensiunile pentru bagaje, iar pasagerii sunt revoltaţi

Creşterea preţurilor la taxele pentru bagajele de avion provoacă certuri zilnice pe Otopeni.

Autor: M. B.
 
Creşterea preţurilor la taxele pentru bagajele de avion provoacă certuri zilnice pe Otopeni. Pasagerii nu înţeleg de ce trebuie să mai plătească pentru a-şi lua obiectele de care au nevoie cu ei în aeronava. După ce au existat numeroase plângeri, companiile low-cost Wizz Air şi Ryan Air au ajuns să fie anchetate. 
 
 
Măririle de tarife ai intrat în vigoare la dată de 1 noiembrie, iar Asociaţia pentru Protecţia Pasagerilor din România a făcut plângere la Consiliul Concurenţei.
Cele două companii sunt bănuite că s-ar fi înţeles să mărească simultan preţurile. În urmă anchetei deschise, dacă vor fi găsite vinovate, cele două companii riscă să fie sancţionate. 
 
De acum încolo, pasagerii vor avea acces gratuit la bordul avionului cu un singur bagaj de mâna, dar cu anumite dimensiuni. 
 
S-a schimbat taxa şi la bagajul de cala de 10 kilograme, care porneşte de la preţul de 7 euro. Aceeaşi politică o are şi Ryan Air. 
 
 
„Wizz Air consideră că nouă politică de bagaje, care se aplică în întreagă reţea cu 142 de detinatii în 44 de ţări, este transparenţă şi echitabilă, oferă cea mai variata gamă de opţiuni de bagaje, pentru toţi clienţii şi permite fiecărui pasager un bagaj gratuit de cabina”, spun purtătorii de cuvânt. 
 
În urma anchetei deschise de Consiliul Concurenţei, dacă vor fi găsite vinovate, cele două companii riscă să fie sancţionate. 
 
Aceleaşi schimbări au provocat reacţiile pasagerilor şi în alte ţări. În Italia, autorităţile au cerut suspendarea modificărilor. În Anglia, un tânăr a găsit o soluţie care să îl scape de taxe. El şi-a confecţionat un pardesiu care să îi ţină loc şi de bagaj de cală, şi de bagaj de mâna. 
 
 
 
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Roxana Vaşniuc este gravidă? Imaginea de pe Facebook care i-a surprins pe toţi

Ce reacţie a avut Andreea Esca în timpul ştirilor, după ce a anunţat că Florin Busuioc se află internat în spital

Reţete de post: Bomboane de prune uscate

Horoscop Zilnic Miercuri 21 Aprilie 2021: Racii se bucură de o zi productivă, Săgetătorii se confruntă cu o tensiune copleșitoare

Doliu uriaș în lumea muzicii! A murit în somn, la doar 45 de ani. Toţi românii i-au fredonat melodiile

SCANDAL MONSTRU! Dosar penal pentru Laura Cosoi. De ce este acuzata fosta iubita a lui Smiley

Istorie secretă. Rușii trimit la București un ambasador „killer”. Dezvăluiri din dosarele CIA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies