Scandalul politic de la Timișoara ia amploare națională! Constatări teribile făcute de Ministerul de Interne

Scandalul politic de la Timișoara, unde o consilieră locală din partea USR, Ana Munteanu, a participat, alături de jandarmi, la o intervenție în restaurantul unui hotel care funcționa legal, dovedindu-se apoi că a fost o înscenare, a luat o amploare fără precedent, iar problemele constatate de Corpul de Control al Ministrului de Interne relevă implicarea inclusiv a prefectului în tot aranjamentul.

Autor: Calin Perian

In articol:

Corpul de Control al Ministrului de Interne, prezent la Timișoara pentru a studia ce s-a întâmplat în timpul acțiunii prin care consilierul local USR, Ana Munteanu, dorea demascarea servirii ilegale a unor clienți la un restaurant timișorean a scos la iveală nenumărate probleme.

Citeste si: Lucian Mîndruță a pus la punct o deputată celebră! ”Crezi că de asta v-am votat, ca să vă decuplați de la realitate?”

Conform acestui raport, un angajat al Prefecturii Timiș ar fi rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul respectiv. Aici apare deja o anumită problemă, se arată implicarea Instituției Prefectului în acest demers, despre care se spunea că ar fi realizat doar de Ana Munteanu. Implicarea autorităților, dar și alte probleme, sunt relevate și în concluziile trase de raport. Probleme au fost nu doar în cadrul instituției amintite, raportul mai arată și că la nivelul conducerii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș nu au fost respectate regulamentele.

Ana Munteanu
Ana Munteanu a provocat un scandal politic fara precedent

Citeste si: Ministrul Sănătății, surprins la a doua ”neatenție”. Vlad Voiculescu, fără mască în minister: ”Ne-a făcut de râs la nivel european”

„La data de 20.03.2021, prefectul l-a contactat telefonic pe șeful IJJ Timiș și i-a cerut să trimită un echipaj la sediul Instituției Prefectului întrucât are sesizări cu privire la nerespectarea normelor legale în zona restaurantelor de pe lângă hoteluri, insistând că sesizarea este urgență, dar fără a oferi alte detalii.

Drept urmare, șeful IJJ a ordonat unui subaltern trimiterea unui echipaj la sediul Instituției Prefectului.(...) Astfel, doi jandarmi s-au deplasat la sediul Instituției Prefectului unde au luat legătura cu prefectul, care le-a comunicat că pe rază municipiului Timișoara există locații cu privire la care are informații că nu ar respectă măsurile de protecție sanitară și, pe motiv că urmă să intre într-o ședință, a desemnat două angajate ale Prefecturii care să îi însoțească și să le indice locația respectivă.
(...)

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

Ana Munteanu
Ana Munteanu a fost suspendata din USR Timis

Jandarmii au intrat în restaurantul respectiv însoțiți de una dintre angajatele Prefecturii, care s-a îndreptat către o masă la care se aflau patru persoane, iar la întrebarea jandarmilor dacă ele au făcut sesizarea, angajată a precizat că ”sunt colegii ei”.

În momentul în care jandarmii au mers să discute cu administratorul operatorului economic, angajata prefecturii și cele patru persoane au părăsit locația, înainte de a le fi stabilită identitatea. În restaurant se mai aflau alte 3 persoane, despre care reprezentanții operatorului economic au spus că sunt clienți ai hotelului. Echipajul de jandarmi a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională sub formă de avertisment, în baza prevederilor art. 65 lit. r din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se explică în raportul făcut de Corpul de Control al Ministrului de Interne.

Mai mult decât atât, respectivul raport notează, negru pe alb, că au fost probleme cât se poate de serioase în gestionarea situației, indicând drept vinovați pe șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, jandarmii care au acționat la respectiva locație și prefectul care a girat o asemenea acțiune.

Mai mult decât atât, în USR Timiș este acum un scandal de amploare din cauza informațiilor ieșite la iveală, constatându-se că, de fapt, cei care au luat parte la înscenare – cei patru clienți falși – erau, în fapt, membri ai partidului și, culmea, membri ai Biroului Județean al USR, adică cei care au fost la votul în care consiliera locală Ana Munteanu a fost sancționată cu suspendarea din partid pentru un an, în urma flagrantului regizat.

Raportul de control va fi transmis către inspectorul general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, care să ia măsuri față de jandarmii implicați, în temeiul prevederilor Legii 80/ 1995 privind Statutul cadrelor militare. IGJR va trebui să creeze un cadru legal pentru intervențiile sesizate directe, altele decât cele făcute prin 112, astfel încât „pe viitor, să fie eliminate situaţiile similare celei înregistrate în mun. Timișoara”.

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!- stirilekanald.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Citeste si: Excluderi în USR! Scandalul de la Timișoara a dat-o afară din partid pe consiliera care a înscenat un flagrant

Prefectul de Timiș trebuie să ia „măsuri în consecință, raportat la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către angajata prefecturii, având în vedere implicarea în evenimentul de la restaurant”.

 

Cum a încercat USR să pună ”batista pe țambal”

„Condamnăm cu fermitate violența verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban și amenințările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie 2021. Indiferent de greșelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament.(…)  Colega noastră a făcut o eroare de judecată și a acționat într-o manieră neinspirată și inadecvată poziției de consilier local pe care o deține. Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timișoara, nu este să încerce să se substituie instituțiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări și a sancționa încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale și să avem încredere că ele vor acționa potrivit legii.(...) Întrucât modul în care colega noastră a înțeles să acționeze nu reflectă voința noastră, ca organizație, și nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile începând cu data de 26 martie 2021, cu titlu de sancțiune. Îi îndemnăm în continuare pe toți cetățenii să respecte regulile de distanțare socială, restricțiile de circulație aflate în vigoare din cauza pandemiei și să se vaccineze cât mai curând. Ține de noi toți să trecem cu bine peste aceste momente grele, dar o putem face doar împreună, ca o comunitate”, au transmis reprezentanții USR PLUS.

Cu toate acestea, după ce raportul Corpului de Control al Ministrului de Interne a devenit public, o parte din membrii USR Timiș cer ca prefectul județului – numit de partidul din care fac parte – să facă pasul înapoi și să demisioneze.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Război total în Banat! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la un pas de a fi demis

Se ascut cuțitele în PNL! Alin Nica, atac frontal la liderii liberalilor! ”O să-mi ia boii de la căruță cineva?”

PNL se ceartă cu USR, Timișoara plătește! Circ total din cauza carantinării! S-a implicat Guvernul în cearta autorităților

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!

Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies