Scenariu sumbru despre Omicron! Cercetătorul Octavian Jurma face anunțul îngrijorător: "Săptămâna viitoare vom avea explozie de cazuri în şcoală"

Octavian Jurma i-a avertizat pe români, că noul val al tulpinii Omicron va fi chiar mai mare decât sugerează predicțiile și că acesta nu poate fi oprit.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Jurma a vorbit deschis despre așteptările sale de la valul 5 al pandemiei și a comentat măsurile Guvernului, într-un interviu acordat Antenei 3. De asemenea, acesta consideră că școlile se deschid prea devreme, așa că autoritățile nu vor avea timp să stopeze focarele din familiile copiilor.

Octavian Jurma: „Omicron ne lasă cu puține opțiuni.”

Epidemiologul Octavian Jurma sună alarma pentru Omicron

Epidemiologul Octavian Jurma

[Sursa foto: Facebook]

Noua tulpină a coronavirusului, Omicron, se extinde rapid în România și în întreaga Europă. Numărul de cazuri din țara noastră se apropie de 100 și, conform predicțiilor Institutului Național de Sănătate Publică, Omicron va ajunge să producă cele mai multe îmbolnăviri la nivel național luna aceasta.

„Din cauză că este atât de infecțioasă, varianta Omicron ne lasă cu puține opțiuni. Distanţarea fizică devine irelevantă şi ne rămân măștile care trebuie upgradate. FFP2, sau măștile N95 cum mai sunt numite, asigură un grad de filtrare şi de protecţie mai mare. Mai avem vaccinarea, care nu este disponibilă pentru toţi elevii, şi aerisirea în clasă”, a declarat Jurma la Antena 3.

”Aici ar fi bine să avem şi detectoarele de dioxid de carbon, cum se întâmplă în Marea Britanie şi în alte ţări, astfel încât să ştie profesorii când să deschidă ferestrele, să aerisească, şi, astfel, să elibereze concentrația de virus care ar putea să

existe în şcoală. Testarea este foarte importantă pentru a putea izola rapid cazurile, dar nu ştiu cât de bine va funcționa."

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Certificatul verde la locul de muncă ar putea să nu mai devină obligatoriu. Klaus Iohannis s-a opus deciziei

Jurma despre reluarea cursurilor: „Probabil pe săptămâna viitoare vom avea explozie de cazuri în şcoală.”

Epidemiologul Octavian Jurma sună alarma pentru Omicron

Octavian Jurma în timpul unei videoconferințe

[Sursa foto: Captură YouTube]

Elevii de gimnaziu și liceu s-au reîntors deja la școală săptămâna aceasta. Urmează ca cei din ciclul primar și preșcolarii să revină în bănci din 10 ianuarie.

Octavian Jurma crede că ar fi fost mai bine dacă Guvernul ar fi amânat reînceperea școlii pentru a putea ține mai bine sub control răspândirea variantei Omicron.

„Cea mai simplă măsură era să rămână 10 zile acasă sau în online pentru a se stinge focarele în familie. Vedem că şi alte ţări au adoptat aceste măsuri.”

„Şcoala nu era normal să se deschidă, pentru că trei zile este perioada medie de incubație. Deci testările de luni nu vor surprinde, iar probabil pe săptămâna viitoare vom avea explozie de cazuri în şcoală. Din păcate, acestea se vor răspândi automat în familie. Am intrat deja în valul 5", a mai declarat epidemiologul Octavian Jurma.

Citeste si: Octavian Jurma, scenariu sumbru pentru sfârșitul acestui an: ”Certificatul verde nu mai este o garanție”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Certificatul verde la locul de muncă ar putea să nu mai devină obligatoriu. Klaus Iohannis s-a opus deciziei

Octavian Jurma, scenariu sumbru pentru sfârșitul acestui an: ”Certificatul verde nu mai este o garanție”

Alexandru Rafila, anunț important despre certificatul COVID la locul de muncă! Când va intra în vigoare?

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

ȘI-A DAT DEMISIA! Este cutremur total la Moscova. S-a anunțat chiar acum

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Vestea cea mare pentru angajați! Transparență totală privind datele de muncă. Legea a fost promulgată azi

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies