Scenariu sumbru pentru România! Ne întoarcem la starea de urgență?! Vom avea un milion de cazuri în septembrie

Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență a realizat un document cu evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus de când au fost adoptate măsurile de relaxare. Scenariul este sumbru

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea


In articol:

Măsurile de relaxare adopatate de Guvern odată cu venirea verii au crescut drastic numărul cazurilor de infectaea cu coronavirus. Numai în acest weekend a fost depășit un nou record al îmbolnăvirilor, iar speciaiștii spun că la începutul lunii august am putea intra în stare de uregență din nou.

Citeste si: Un român de la Hollywood, experiență șocantă în pandemie! ”Am pierdut un contract de muncă, chiria, au fost zile în care n-am găsit mâncare”

Scenariu sumbru pentru România! Ne întoarcem la starea de urgență?! Vom avea un milion de cazuri în septembrie

Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune: „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”, potrivit Digi 24.

Citeste si: Situație inedită în capitală! Felină testată pentru coronavirus din greșeală. Stăpânul a avut un șoc când a văzut cât la costat totul

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Compania mai sus menționată a realizat o prognoză și spune că la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 - 4.088 în terapie intensivă.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

În același document elaborat de companie se arată că numărul cazurilor de COVID a crescut odată ce nu s-a mai respectat distanțarea socială. Conform documentului, „distanța socială a mai fost atât de scăzută pe 11 aprilie” și „am avut nevoie de 19 zile (până pe 30 aprilie), în condiții de star de urgență, să depășim pragul de siguranță”.

Citeste si: Coronavirus România, 19 iulie. Cum arată bilanțul oficial?

Cel mai pesimist scenariu realizat de Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată că la finalul lunii septembrie, România va depăși un milion de cazuri. (Evoluția numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanțe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozității (pragul de siguranță) = 34 de zile)

„Creșterea exponențială e perfidă - cum se vede și în grafic - pare mică și controlabilă la început după care explodează. Numărul aparent constant de cazuri noi va însemna de fapt o creștere rapidă în curând dacă nu creștem Distanța Socială. Creșterea exponențială va persista atât timp cât DS<DC”, mai arată studiul.

 

Galerie foto 
Citește și:

Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies