Schimbare majoră, în noul an școlar. Anunț important făcut de ministrul Educației, Monica Anisie. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat pentru știriedu.ro că părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere atunci când îi vor trimite pe copii la școală.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Schimbare majoră, în noul an școlar
Monica Anisie, ministrul Educației


In articol:

Deși normele pentru începerea anului școlar în contextul pandemiei, puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, îi obligau pe părinți să semneze o declarație pe proprie răspundere prin care declarau că elevul nu a fost bolnav de COVID-19 și că nu prezintă simptome, Monica Anisie a solicitat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, ca această formalitate să fie eliminată.

Declarația pe proprie răspundere va fi eliminată”

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a declarat Monica Anisie pentru stiriedu.ro.

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 1 septembrie, de Ministerul Educației, Monica Anisie va face mai multe precizări despre schimbările care vor avea loc odată cu începerea școlii.

Citeste si: Ella și Iancu Sterp sunt împreună după Puterea dragostei? Ce spun apropiații despre ultimele lor întâlniri la București! "A vizitat-o acasă"

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, rănit într-un accident rutier! Cum se simte acum

Citeste si: Noi detalii în cazul dispariției gemenelor în vârstă de 15 ani! Motivul șocant pentru care au fugit de acasă

Schimbări majore, în noul an școlar

O ată modificare prevede că elevii nu vor mai da teze sau lucrări de control în zilele de luni și vineri, ci doar în zilele de marți, miercuri sau joi, conform unui ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial.

„Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în prima și în ultima zi din săptămâna școlară și nici în două zile școlare consecutive”, menționează ordinul ministrului Sănătății, potrivit site-ului portalinvatamant.ro.

Mai mult, potrivit sursei citate, într-o săptămână de școală nu pot fi date mai mult de două teze.

„Se evită planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămână, iar pentru clasele la care sunt prevăzute numai două teze se planifică o teză pe săptamână”, se mai specifică în ordinul ministrului Sănătății.

Elevii vor începe noul an școlar pe 14 septembrie.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Adevărul despre presupusa rivalitate dintre Delia și Loredana Groza! Au dat cărțile pe față: „Poate nu toată lumea are habar”

Demisie de răsunet în televiziune! O prezentatoare TV le-a spus ”Adio” colegilor

Cristian Cioacă a pierdut, din nou, în fața judecătorilor!

”Înoată Cheluțu”, piesa-fenomen a lui Dorian Popa, ironizată crunt într-o manea! Video

Primul pacient din lume declarat vindecat de HIV a murit de leucemie. Cazul americanului Timothy Ray Brown a inspirat o întreagă generaţie de medici

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies