kanald.ro
Stiri
Se apropie sezonul cald si trebuie sa stii sa-ti prepari o salata Caesar delicioasa! Iata cea mai buna reteta!
Salatele sunt indispensabile din meniul nostru de primavara si vara.
8 frunze salata iceberg (sau salata romana)
1/2 piept de pui
crutoane (4 felii de paine)
pentru sosul salatei Caesar
6 linguri ulei de masline
o lingura otet alb (sau/si zeama de lamaie)
2 linguri mustar
2 catei usturoi
un galbenus de ou
8 linguri parmezan ras (sau cascaval)
1/2 lingurita sos Worcestershire (Worcester)
Salata Caesar cu pui ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
In mod traditional, salata Caesar se face fara pui, insa eu o prefer astfel deoarece imi place sa fie mai consistenta (am observat ca asa este preparata si in majoritatea restaurantelor romanesti). Daca renuntam la pui, avem nevoie doar sa preparam sosul salatei Caesar, sa maruntim frunzele salatei iceberg si sa prajim painea pentru crutoane (asta in cazul in care nu le cumparam).
Ingredientul principal este sosul salatei Caesar, deci acestuia trebuie sa-i acordam intreaga noastra atentie (desi unii o fac, este pacat sa folosesti maioneza pentru salata Caesar). Punem intr-un castron usturoiul zdrobit, galbenusul de ou, uleiul de masline, mustarul, otetul, sosul Worcestershire si trei linguri de parmezan. Amestecam foarte bine pana cand vom obtine un sos pe care il tinem la frigider cat timp pregatim si restul componentelor salatei Caesar.
Chiar daca nu apareau in reteta originala, se mai pot adauga si cateva bucati de ansoa in sosul Caesar.
Taiem pieptul de pui in felii subtiri ca pentru snitel si il condimentam cu sare si piper. Apoi punem feliile de pui pe gratarul incins, le lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti si dupa aceea le taiem fasii. Spalam bine frunzele salatei iceberg, le stergem cu o carpa curata sau un servetel si le rupem cu mana. Va trebui sa stergem frunzele pentru a fi siguri ca sunt perfect uscate, salata Caesar nu trebuie sa fie plina de zeama. La sfarsit turnam sosul salatei Caesar peste frunzele de iceberg, adaugam fasiile de pui, crutoanele si cinci linguri de parmezan ras. Ideal ar fi ca painea pentru crutoane sa fie prajita in ulei de masline. Din ingredientele de mai sus vom obtine doua portii generoase de salata Caesar cu pui.