Se schimbă buletinele românilor! Când intră în vigoare noile cărți de identitate cu cip

Este oficial! Se schimbă buletinele românilor. Actele de identitate tipărite vor fi înlocuite.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Recent, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, a făcut un anunț privind schimbarea buletinelor românilor, astfel că actele de identitate tipărite vor fi înlocuite. De asemenea, oficialul a oferit mai multe detalii, explicând că există și un termen limită în ceea ce privește această modificare.

Care este termenul limită de implementare a acestei modificări

În cadrul unei conferințe, Marcel Boloș a oferit mai multe detalii privind schimbarea buletinelor românilor. Așadar, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a explicat că termenul limită este trimestrul IV al anului 2024. Deși este un termen destul de strâns, Marcel Boloș susține că în perioada următoare va face tot posibilul pentru a strânge partea de resursă sau de experți de care are nevoie pentru a începe ceea ce și-a propus.

Citeste si: Se schimbă buletinele românilor. E obligatoriu pentru toți acum să-și dea amprentele

"Este un proiect mult aşteptat şi, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, avem în responsabilitate cartea de identitate electronică împreună cu semnătura electronică calificată  Avem trimestrul IV al anului 2024 ca şi deadline de implementare.

Sigur că este un termen destul de strâns, dar o să vedeţi în perioada următoare, că ne adunăm partea aceasta de resursă sau experţii de care avem nevoie

pentru analiza de flux, analiza de business, astfel încât proiectele acestea mari de transformare digitală ale statului, prin ceea ce va însemna elaborarea documentaţiilor tehnico-economice să le putem scoate la licitaţie şi să putem cât de rapid să operaţionalizăm această structură", a menţionat Marcel Boloş, în cadrul unei conferințe.

Citeste si: Alina Sorescu, schimbare neașteptată în plin divorț de Alexandru Ciucu! Ce decizie a luat artista după despărțire- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Marcel Boloș, despre beneficiul pe care îl reprezintă acest proiect pentru serviciile publice

Un alt aspect evidențiat de Marcel Boloș a fost acela că acest demers, respectiv al schimbării actelor de identitate, reprezintă un beneficiu și pentru marile servicii publice, de exemplu sănătate, partea de educație, evenimentele de viață sau administrația locală.

Noile buletine cu CIP i-au împărțit pe români în două tabere! „Ortoxodia şi religia nu permit aşa ceva”

Mai mult decât atât, Marcel Boloș a explicat că a discutat colegii săi despre faptul că inclusiv primăriile trebuie să dispună de acestea instrumente de modernizare, iar prin prisma acestui proiect, serviciile publice vor fi mult mai accesibile pentru români.

"Este foarte important, nu numai pentru cartea de identitate electronică, dar şi pentru marile servicii publice: sănătate, partea de educaţie, evenimentele de viaţă, administrația locală.

Discutam dimineață cu colegii despre această posibilitate de avea o anumită formă de cloud pentru serviciile locale pentru că, inclusiv primăriile, trebuie să dispună de aceste instrumente de modernizare, fiindcă orașele viitorului cam spre aceasta se îndreaptă, spre a asigura interoperabilitatea bazelor de date şi a face din acest punct de vedere serviciile publice mult mai accesibile pentru oameni.

Deci răspunsul este trimestrul IV 2024- şi facem toate demersurile necesare pentru ca aceste lucruri să poată să prindă contur", a mai precizat ministrul, Inovării şi Digitalizării.

Se schimbă buletinele românilor! Când intră în vigoare noile cărți de identitate cu cip

Fotografie cu scop ilustrativ

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Alertă meteo! Cod galben de furtuni și grindină, valabil în 21 de județe din România: "Sunt așteptate cantități însemnate de apă"| EXCLUSIV

Legea offshore a fost promulgată. Cum se va resimți în buzunarele românilor și ce efecte ar putea să aibă pentru bugetul de stat | EXCLUSIV

Traian Băsescu ar putea fi evacuat cu forța din vila de protocol! De ce nu s-a mutat nici până acum: „Un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin, LA UN PAS DE MOARTE! Informația momentului despre liderul de la Kremlin

Ce se intampla daca stergi geamurile cu o coaja de banana: trucul care devine din ce in ce mai popular printre gospodine

Prințul Harry și Meghan Markle au ajuns cerșetori. Rușine și furie la Casa Regală

FOTO cu fiica lui Ilie Năstase care și-a deschis cont pe o platformă cu conținut pentru adulți – Tânăra a recunoscut tot

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies