
kanald.ro
Tânără, așează ouă pe ușa frigiderului
Diverse
Vezi de ce nu se păstrează ouăle în frigider, în mai multe țări din lume. Iată cum este corect să depozitezi ouăle.
Află dacă este indicat sau nu să ții ouăle în frigider. În țările europene, acestea sunt păstrate la temperatura camerei, însă în Statele Unite sunt refrigerate. Vezi care sunt explicațiile!
Oul reprezintă unul din alimentele esențiale într-un regim alimentar complex. Este un produs de origine animală, ce conține multe proteine, minerale, vitamine, ajută la reglarea colesterolului HDL și scade riscul unui atac cerebral.
Una dintre cele mai comune întrebări este dacă ouăle se țin sau nu în frigider. Ei bine, acest lucru diferă în funcție de regiune.
În Statele Unite, ouăle trebuie să fie refrigerate pentru a reduce riscul de salmonela. Înainte de a fi vândute, ouăle sunt supuse unui proces de sterilizare.
Sunt spălate în apă fierbinte cu săpun și pulverizate cu un dezinfectant, care ucide orice bacterie de pe coajă. Același proces este folosit și în Australia, Japonia și țările scandinave.
Această metodă este foarte eficientă în uciderea bacteriilor găsite pe cojile de ouă. Cu toate acestea, nu face nimic pentru a ucide bacteriile care ar putea fi deja prezente în interiorul oului, responsabile pentru îmbolnăvire, de cele mai multe ori.
Procesul de spălare poate îndepărta, de asemenea, cuticula oului, care este un strat subțire de pe coaja oului care ajută la protejarea acesteia. Dacă acea cuticulă este îndepărtată, orice bacterie care intră în contact cu oul după sterilizare va putea pătrunde mai ușor în coajă și va contamina conținutul oului.
Deși refrigerarea nu ucide bacteriile, reduce riscul de îmbolnăvire prin limitarea numărului de bacterii. De asemenea, împiedică bacteriile să pătrundă în coaja de ou.
Un alt motiv important pentru care ouăle trebuie să fie refrigerate în Statele Unite este depozitarea lor, înainte de vânzare. Potrivit legii, ouăle vândute trebuie depozitate și transportate la o temperatură maximă de 7°C.
Odată ce ouăle au fost refrigerate, acestea trebuie păstrate la rece, pentru a preveni formarea condensului pe coajă dacă se încălzesc.
Citește și: O asistentă a slăbit 50 de kilograme cu un exercițiu simplu și o singură schimbare în dietă
Ouă în frigider
Deși în Statele Unite există această teamă de Salmonela, în Uniunea Europeană oamenii obișnuiesc să păstreze ouăle și la temperatura camerei. În multe țări europene, unde găinile sunt vaccinate împotriva salmonelei, refrigerarea nu este adesea necesară.
Spre deosebire de Statele Unite, spălarea și dezinfectarea ouălor este ilegală în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, Suedia și Țările de Jos sunt excepții.
Deși acest lucru poate părea riscant pentru americani, cuticula și coaja oului sunt lăsate nedeteriorate, funcționând ca un strat de apărare împotriva bacteriilor.În plus, pe lângă cuticulă, albușul oului reprezintă o protecție naturală împotriva bacteriilor și ajută la protejarea lui timp de până la trei săptămâni.
Uniunea Europeană recomandă ca ouăle să fie păstrate la rece, dar nu refrigerate, în supermarketuri, pentru a preveni încălzirea lor și formarea condensului în timpul călătoriei spre casă.
Citește și: De ce nu se spală carnea de pui. Vezi la ce riscuri te expui dacă faci acest lucru
Ouă proaspete în coș
Păstrarea ouălor în frigider este cea mai bună modalitate de a menține bacteriile sub control. În plus, ouăle sunt proaspete pentru mult mai mult timp decât dacă sunt ținute la temperatura camerei.
Ouăle pot absorbi mirosurile și aromele din alte alimente din frigider, dacă nu sunt depozitate în recipiente potrivite.
Nu este indicat să depozităm ouăle pe ușa frigiderului. Schimbarea de temperatură, din momentul deschiderii acestuia poate duce la înmulțirea bacteriilor și ar putea afecta membrana protectoare ale oului.
Sursa: healthline.com