Se vor închide școlile pe 8 martie?! Traian Băsescu, declarații de ultimă oră

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre deschidere școlilor!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre redeschiderea unităților de învățământ, spunând că decizia a fost una pripită și că nu este nimic pregătit.

Citeste si: Premierul României, Florin Cîțu, primele declarații după revenirea elevilor la școală

Fostul șef al statului a mai precizat că decizia a fost una politică, și nu una tehnică.

Am nepoțica ce merge în clasa a I-a. Traian Jr merge la grădiniță la grupa mare. Începe școală și pentru ei. Nu vă ascund că am o strângere de inimă pentru că e evident: momentul nu e pregătit. Dacă luăm lucrurile cum s-au făcut – ne aflăm în față unei decizii politice, nu a unei decizii tehnice. Decizia de deschidere a școlilor a fost una politică. A convocat domnul președinte pe toți cei care aveau responsabilități, s-a luat decizia politică de a se deschide școlile și pe urmă i-a trimis la ministere să facă ordinul comun al miniștrilor pentru a vedea în ce condiții tehnice deschid școală”,  a explicat Traian Băsescu la Realitatea Plus.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Școlile închise de pe 8 martie?!

Traian Băsescu a spus că toată responsabilitatea cade în spatele consiliilor de organizare a școlilor și că decizia redeschiderii unităților de învățământ nu a fost o decizie pregătită, pe baza unor argument tehnice.

„Dacă era o decizie pregătită, pe baza argumentelor tehnice, proiectul comun ar fi trebuit să fie pe masă negocierilor de la Cotroceni și să-l discute și să-l analizeze. Ordinul a apărut abia vineri în Monitorul Oficial. E o lista întreagă de sarcini pentru școli, să organizeze circuite în școli, să aibă dezinfectant, să testeze în baza unu formular, lucrurile sunt complicate, nu e simplu să reiei în totalitate anul școlar.

Școlile, îndrăznesc să spun, în ansamblu sunt nepregătite. Toată responsabilitatea e aruncată în spatele consiliilor de organizare a școlilor. Când vorbim despre scenariu, trebuie să fim foarte atenți. Nu poți să stabilești un scenariu corect dacă nivelul de testare al populației e foarte redus”, a adăugat Traian Băsescu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre structura anului școlar! Primul semestru, încheiat înainte de Crăciun

Fostul șef al statului este de părere că pe 8 martie s-ar putea închide iar școlile. „Eu susțin că a fost un act politic primit, luat în baza sondajelor sociologice și nu în baza argumentelor științifice. Mă tem că vom închide școlile pe 8 martie”, a încheiat Traian Băsescu, conform sursei citate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Declarația pe propria răspundere pentru testarea copiilor simptomatici! Totul se poate doar cu acordul părinților

În ce condiții se reiau cursurile din 8 februarie. Ce reguli trebuie să respecte elevii și unitățile de învățământ

Avertisment cumplit! Noua tulpină britanică va deveni rapid dominantă: ”Va lovi ca un uragan”

Horoscop Zilnic Luni 1 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Klaus Iohannis a semnat decretul. I-a scos pe toți la pensie. Decizia zilei la Cotroceni

Nu combina niciodată acest fruct cu aceste medicamente! Se crează o substanță toxică care îți poate provoca chiar și moartea! Profesorul Mecincopschi avertizează

O vrăjitoare a ucis o fetiţă de 9 ani. 3 zile de ritualuri dezaxate. Dezvăluiri şocante

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies