Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Cristian

Despre semnificatia numelui Cristian s-a stabilit ca provine de la cel al lui Iisus Hristos. La inceputuri, a fost un nume secret, din cauza persecutiilor religioase. Cei care il poarta au aspiratii inalte, sunt sensibili, au firi complexe si sunt caracterizati de perfectionism.

Autor: Matei Vaihan

Semnificatia numelui. Cristian a devenit recunoscut pe vremea lui Constantin cel Mare

Numele Cristian este strans legat de numele lui Iisus Hristos. Numele Christos este de origine greaca si provine de la verbul „a unge”. In Septuaginta, numele Hristos traduce termenul ebraic „mashvha” (uns), cunoscut in romana sub forma Mesia. Forma Christus, preluata de romani, a stat la originea adjectivului christianus (echivalentul grecesc christianos).

In inscriptiile latine din secolele III-IV, „christianus” era un substantiv comun care fie inlocuia numele persoanei, fie il insotea pe acesta in mod obligatoriu. Secret la inceput, din cauza persecutiilor religioase, Christianus apare cu valoare de substantiv propriu mai tarziu, dupa ce crestinismul devine religie oficiala, in timpul lui Constantin cel Mare.( vezi ce semnificatie are numele Bianca)

Semnificatia numelui. Cei ce se numesc Cristian sunt intuitivi si sensibili

Despre persoanele cu numele Cristian se spune ca sunt firi complexe, cu aspiratii inalte. Principalele lor calitati sunt intuitia si sensibilitatea innascute, care se impaca foarte bine cu perfectionismul ce ii caracterizeaza. Cristian poseda instinctul calitatii si al nobletei (acest lucru se potriveste in special in cazul celor care poarta numele de Cristian si sunt nascuti in zodia Leu).

Este elitist, vrea sa admire si sa fie admirat. Isi va gasi destul de greu sufletul pereche insa cand il gaseste va fi pentru toata viata, este o persoana extrem de fidela. In unele situatii, in relatia de cuplu, are tendinta sa isi impuna propriile gusturi ceea ce nu este deloc pe placul partenerei sale de viata.

Semnificatia numelui. Ce meserii sunt destinate celor pe care ii cheama Cristian

Pentru cei interesati de semnificatia numelui Cristian, acestia trebuie sa stie ca cei ce il poarta pot fi atrasi de profesiile liberale, cele in care sunt propriul lor stapan, ierarhia punandu-i in unele cazuri probleme. Cei care sunt nascuti sub cifra destinului 6 se pot indrepta spre urmatoarele meserii: invatator, profesor, meserii aflate in stransa legatura cu sfera sociala, psihologie, astrologie si justitie.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Daniel

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ioana! Fetele care il poarta sunt binecuvantate de Dumnezeu

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Maria

Iată ce trebuie să faci pentru a avea parte de câștiguri financiare mâine!

Medicamentul minune care pune capăt pandemiei! Milioane de oameni îl vor primi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Ora de iarnă 2021. Ce s-a întâmplat cu schimbarea orei? Avem ultimele informații

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies