Serviciile noastre de Crăciun pot aduce bucurie copiilor care mai cred în magie

Autor: Dragos Stefan

Din ce în ce mai mulți părinți decid să nu le mai insufle copiilor tradiția legată de Moș Crăciun. Este o cale de urmat? Deși există unele persoane care cred eronat că progresul înseamnă îndepărtarea de tradiții încearcă, prin diverse mijloace, să le răpească copiilor magia unor momente precum Crăciunul, oamenii încă mai păstrează vie imaginea bătrânului blând, îmbrăcat în straie roșii, care vine și împarte daruri copiilor.

A nu mai crede în Moș Crăciun nu este o cale de urmat și copiii, mai ales cei mici și preșcolarii, dar și cei de gimnaziu, ar trebui să creadă în acest personaj ce marchează copilăria tuturor.

Și totuși, cine este Moș Crăciun? În timp ce apariția acestui personaj este relativ modernă, originile sale sunt regăsite în negurile vremii. Sfântul Nicolae din Myra este considerat în mod tradițional originea ilustrului personaj. Cu toate acestea, acesta este de fapt suma mai multor tradiții, povești și folclor. Numele faimosului Moș Crăciun a apărut însă în timpul colonizării de către olandezii a orașului New Amsterdam (orașul New York de azi), care au importat această figură peste Atlantic. Aspectul acestui bătrân îmbrăcat în roșu, cu o barbă lungă și albă, este rodul imaginației lui Thomas Nast, care în 1881 a publicat imaginea în paginile Harper's Bazaar.

Această reprezentare a trecut în cele din urmă prin epocile contemporane și cu toții avem o anumită imagine asupra lui Moș Crăciun.

Moș Crăciun este prezent în decorațiunile legate de sărbătorile de la sfârșitul anului, alături de sănii, elfi, oameni de zăpadă... Credeți sau nu, Moș Crăciun este absolut peste tot! Pe de altă parte, părinților li se pare în general normal să-i facă pe copii să creadă în acest personaj iconic.

Moș Crăciun merge mână în mână cu această perioadă plină de magie, unde vom acorda mai multă atenție familiei noastre, unde vom pune pe primul loc atențiile, surprizele, reuniunile. Există o energie pozitivă în preajma Crăciunului și inevitabil copiii simt această atmosferă.

În general, copiii cred în magie. Acesta corespunde modelului lor de gândire, ceea ce face că, de exemplu, atunci când se ascund în spatele unei perdele să creadă că nu îi mai vedem.

Iar faptul de a crede în Moș Crăciun este important, deoarece le permite să-și cultive imaginația și transmite valori importante de împărtășire, așteptare, surpriză, primirea unui cadou... Există, de asemenea, multe ritualuri care decurg din această credință, cum ar fi coacerea prăjiturilor sau a cozonacului, decorarea bradului de Crăciun și așa mai departe. Pentru menținerea lor într-un mediu inocent și într-o lumea a copilăriei, ar fi bine că micuții trebuie să creadă în magie!

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Ce putem face noi, ca părinți, pentru a spori această magie?

Nu trebuie să îi desprindem de această lume, mai ales într-un mod brutal. Nu repetați obsesiv că Moș Crăciun nu există. Dacă sunt suficient de mari, încercați să le spuneți acest lucru, dar în așa fel încât să nu fie foarte dezamăgiți. În timpul sărbătorilor de iarnă, nu săriți peste momentul împodobirii bradului și a venirii Moșului. Înainte, părinții se chinuiau să aducă în lumea celor mici personajul fantastic. Deghizau rude, vecini sau chiar ei înșiși se îmbrăcau în costumul celui mai simpatic bătrânel pentru a-și face fericiți micuții. Deși îi spuneam Moș Gerilă, era vorba despre același bătrânel altruist, ce aducea atâta bucurie copiilor.

În ziua de azi, este mult mai simplu să le aducem copiilor un Moș Crăciun autentic. Cu acest scop a apărut Casa lui Moș Crăciun. Serviciile noastre de Craciun sunt adaptate tuturor cerințelor și vă pot oferi momente de neuitat în preajma sărbătorilor de iarnă. Prin intermediul companiei Casa lui Moș Crăciun, Moș Crăciun poate fi închiriat în București și Ilfov pentru acasă, afaceri, petreceri, sărbători în școli și grădinițe. Puteți alege că Moș Crăciun să nu vină singur, ci cu un Spiriduș sau o Crăciuniță. A-l aduce pe Moș Crăciun în viața celor mici este ceva extrem de important din mai multe motive precum transmiterea valorilor și tradițiilor.

Perioada Crăciunului este un moment bun pentru ca părinții să transmită valorile lor copiilor, să ducă mai departe tradițiile sau să creeze altele noi. În această transmisie de valori și tradiții, găsim mai multe beneficii. Iată câteva:

Integrează partajarea și generozitatea: Oferim și primim nu numai un cadou, ci și timp, desfășurând activități împreună, luând o cină împreună și lăsând spiritul Crăciunului să fie în preajma noastră. Lăsăm cookie-urile și laptele lui Moș Crăciun și ne bucurăm cu toții de aceste momente speciale.

Participă la dezvoltarea conștiinței sociale: Îi învățăm ce înseamnă a da. Este momentul să nu mai fim egoiști ci să oferim o bucurie și celor dragi sau celor care au fost mai puțin norocoși decât noi.

Dezvoltați sentimentul de apartenență: Indiferent dacă este vorba de o societate, de un grup, de o familie, copiii învață că fac parte din ceva mult mai mare. Există momente specifice și tradiții diferite precum alegerea bradului natural, pregătirea mâncării tradiționale, realizarea de felicitări etc.

Redescoperiți plăcerea de a fi împreună: Anul ne ține ocupați cu diferite activități. Dar de Crăciun trebuie să oprim totul și să ne dedicăm celor dragi, și în special copiilor.

Încurajați răbdarea prin așteptare și anticipare: Vorbim despre această mare sărbătoare cu mult timp în avans. Într-adevăr, Moș Crăciun începe să fie prezent în publicitate din noiembrie și apoi numărăm cele 24 de zile de pregătire cu un calendar de Advent. În societatea noastră în care multe se pot realiza rapid, trăirea acestei așteptări clasice, nealterate, îl ajută pe copil să se pregătească pentru alte momente asemănătoare ca intensitate ce îl vor însoți în viață.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un medic spulberă toate miturile care s-au format în jurul vaccinului anti-COVID! „Circulă o inepţie cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere şi leucemie”

Alexandru Rafila vine cu vești bune! Ce s-ar putea întâmpla din decembrie cu valul patru: „Atunci discutăm de revenirea la normalitate”

Minivacanţă de 1 decembrie doar pentru persoanele vaccinate! Raed Arafat: „Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli”

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Lovitură de stat! Premierul a fost arestat!

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies