Și patrupedele sunt afectate de COVID! Un câine a fost carantinat în China și trebuie să poarte mască de protecție

Un cățeluș trebuie să își petreacă următoarele zile în carantină.

Autor: Antonia Simona

In articol:

Toată lumea știe că, în perioada în care pandemia făcea milioane de victime, fiecare persoană trebuia să respecte normele impuse de lege în cazul în care prezenta simptome ale infectării cu virusul.

Dintre aceste măsuri, cea mai semnificativă era carantinarea. Iată însă că nici prietenii blănoși ai oamenilor nu scapă de măsura de protecție.

Citește și: Brazilianul Ronaldo, infectat cu COVID-19. Fostul mare atacant nu va putea fi prezent la meciul viitor cu Elveția

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

Cățelul trebuie să poarte mască de protecție

În Wuhan, comunitatea se confruntă încă cu un număr semnificativ de persoane infectate cu COVID, așa că personalul avizat este foarte atent să nu lase nicio ființă testată pozitiv necarantinată.

Acest lucru se aplică indiferent dacă vorbim despre oameni sau animalele acestora. Astfel, un patruped din Wuhan a fost carantinat, împreună cu alte 39 de persoane.

„40 de cazuri de COVID într-o singură comunitate din Wuhan: 39 de oameni și un cățel.

După ce proprietarul a fost testat pozitiv, cățelul a reușit să scape și să iasă afară. Personalul medical s-a dus să îl caute, l-a găsit și s-a dovedit că e pozitiv. Deci în carantină, cu mască și toate! A fi blănos nu e o scuză”, a scris pe Twitter Manya Koetse, redactor șef al unui site care monitorizează tendințele culturale, sociale și istorice din China

Patrupedul trebuie să poarte acum mască de protecție și nu mai poate să iasă pe stradă pentru perioada stabilită prin legislația în vigoare.

Astfel de măsuri sunt luate ca urmare a politicii „Zero cazuri de COVID”, după care se ghidează autoritățile din China. În ciuda protestelor semnificative ale populației, care cere renunțarea la aceste măsuri extreme de prevenție, Beijingul nu are de gând să relaxeze aceste acțiuni în următoarea perioadă.

Citește și: Specialiștii anunță un nou val de cazuri COVID-19: ,,Pandemia nu s-a încheiat încă”. În următoarele săptămâni ar putea ajunge în România

„Răspunsul primit din partea președintelui (Xi Jinping) a fost mai degrabă de a explica de ce sunt proteste, de a se plânge că după trei ani de COVID-19 există o problemă pentru că oamenii sunt sătui. Este vorba în principal despre studenți care participă la proteste”, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horia Moculescu, declarație de dragoste pentru România: "E țara mea" | EXCLUSIV

Simona Gherghe a ajuns pe mâinile medicilor. Ce se întâmplă cu prezentatoarea TV, după ce a anunțat că se confruntă cu probleme de sănătate: "Se poate transforma într-un...

Simona Gherghe nu mai știe ce să facă! Problemele de sănătate nu-i mai dau pace: „Mă doare. E o poveste care se tot repetă”

"A plecat" Ana Oros, condusă pe ultimul drum. Prietenii și familia își iau rămas-bun de la femeia pe care câinii au sfâșiat-o de vie, lângă Lacul Morii

Se dau 5.900 de lei în plus la pensie! Vestea cea mare pentru milioane de români

„Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o

Povestea unui preot care zice că s-a întors din Iad. „Lucrurile pe care le-am văzut acolo sunt de nedescris”

Simona Gherghe nu mai știe ce să facă! Problemele de sănătate nu-i mai dau pace: „Mă doare. E o poveste care se tot repetă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies