Simona Halep, favorizată la vaccinarea împotriva COVID-19? Explicația lui Valeriu Gheorghiță: „Este o situație impusă pentru campioana României”

Simona Halep s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu Pfizer, iar cetățenii caută răspunsuri.

simona Halep
Simona Halep s-a vaccinat împotriva coronavirusului
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Scandal în cazul vacinării împotrova COVID-19 a Simonei Halep! Celebra sportivă s-a vaccinat devreme cu a doua doză de vaccin Pzifer, înainte de plecarea în turneul WTA100 din SUA. Invitat în cadrul unei emisiuni televizate, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost întrebat de ce profesorii se vaccinează cu AstraZeneca, însă în cazul Simonei Halep a fost posibilă imunizarea cu Pfizer.

„Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învățământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer și de la AstraZeneca, și atunci ținem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, și pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere și o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

valeriu gheorghiță
Valeriu Gheorghiță. explicații cu privire la vaccinarea Simonei Halep [Sursa foto: Captura Video]

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea Simonei Halep: „Nu am făcut o excepție”

Valeriu Gheorghiță a adăugat că nu au fost făcute anumite excepții în ceea ce privește vaccinarea Simonei Halep împotriva coronavirusului, ci este vorba despre o situație care a fost impusă de plecarea ei în Miami.

Citeste si: Alin, tânărul vaccinat anti-COVID-19 cu două seruri diferite, din greșeală, declarații incredibile: ”M-am lăsat pe mâna medicului”

„În ceea ce privește opțiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competițiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce știu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă, și atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă între cele două doze(...) Nu am făcut o excepție pentru Simona Halep, este o situație care a fost impusă pentru campioana României.

Toate vaccinurile au acea recomandare pentru grupele de vârstă”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanțul românilor infectați cu SARS-CoV-2 după inocularea cu serul anti-COVID: „Ne așteptăm ca formele de severitate să fie mult diminuate”

Peste 50.000 de persoane s-au vaccinat împotriva noului coronavirus în ultimele 24 de ore

Peste 49.000 de persoane și-au administrat vaccinul anti-COVID în ultimele 24 de ore

Horoscop saptamanal 25-31 Octombrie 2021: Balanțele se apropie cu pași repezi de atingerea obiectivelor propuse

Dispar centralele termice de apartament! Decizia luată chiar acum este clară. Trebuie să renunțe

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies